11/06/2018: Αιγίδα ΕΟΤ σε ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα

11/06/2018: Αιγίδα ΕΟΤ σε ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα


11/06/2018: Αιγίδα ΕΟΤ σε ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα

Με στόχο την περαιτέρω προώθηση προβεβλημένων ή λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών καθώς και του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος της Ελλάδας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έθεσε υπό την αιγίδα του επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις με υψηλό ενδιαφέρον, που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούνιο έως τον προσεχή Αύγουστο σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για τη διοργάνωση «Αιγαίου Μέθεξις» στην Άνδρο, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Θεσσαλίας, την 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής σε διάφορες περιοχές, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Bollywood and Πολυπολιτισμικών Χορών (6th Bollywood and Multicultural Dance Festival) στην Αθήνα, το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας στο Κατάκολο και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων» στη Λέσβο.

 

 

Το «Αιγαίου Μέθεξις» θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου στο Μπατσί της Άνδρου και αποτελεί ένα βιωματικό φεστιβάλ-σεμινάριο που έχει ως στόχο την γνωριμία των συμμετεχόντων με τον λαϊκό πολιτισμό και τη μουσικοχορευτική παράδοση του Αιγαίου και τη μέθεξη στα αυθεντικά πανηγύρια. Κατά τη διάρκειά του, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων σεμινάρια παραδοσιακών χορών από την Άνδρο, την Πάρο, τη Νάξο και την Κύθνο, μουσικά εργαστήρια παραδοσιακών οργάνων, διαδραστικές διαλέξεις λαογραφικού περιεχομένου κ.ά.

 

 

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Θεσσαλίας διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Chamber Music Hellas», που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες και φιλέλληνες, στο διάστημα από 17 έως 28 Ιουνίου στη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τον Βόλο, το Πήλιο και το Δίον. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι μουσικοί από τις ΗΠΑ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κορυφαίου Αμερικανού συνθέτη Lowell Liebermann και στόχος είναι η τουριστική προβολή της περιοχής με την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και η συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

 

 

H 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα λάβει χώρα σε 51 πόλεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας  και σε συνολικά 165 τοποθεσίες -εκ των οποίων οι 80 βρίσκονται στην Αττική- από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου.  Είναι η πέμπτη φορά που ο ΕΟΤ θέτει υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη διοργάνωση, που αποτελεί πανευρωπαϊκό θεσμό, ενώ κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες και θα συμμετάσχουν πάνω από 500 σχήματα, ορχήστρες και καλλιτεχνικές προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

 

 

To 6o Bollywood and Multicultural Dance Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου στο θέατρο «Δόρα Στράτου» στο λόφο Φιλοπάππου, είναι ένα διεθνές event, ιδιαίτερης πολιτισμικής χροιάς, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της θερινής περιόδου για την ελληνική πρωτεύουσα. Διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνοινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) και ως κύριο σκοπό έχει να αναδείξει παγκοσμίως τη δεσπόζουσα θέση της Ελλάδας ως «πολιτιστικό χωνευτήρι» και ταυτόχρονα, με όχημα τον χορό και τη μουσική, να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την Ελλάδα και ως έναν προνομιακό προορισμό για φεστιβαλικό τουρισμό.

 

Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας, που θα γίνει στο Κατάκολο Ηλείας από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου, αποτελεί τη συνέχεια της ιδιαίτερα πετυχημένης περσινής διοργάνωσης και προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιαστούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής αλλά και οι υπηρεσίες τουρισμού, όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και σε εμπορικούς αντιπροσώπους, εξαγωγείς, ναυτιλιακούς πράκτορες και φορείς της κρουαζιέρας και του τουρισμού. Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει ακόμα ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις καθώς και ημερίδα με θέμα: «Η ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας στην Ηλεία».

Τέλος, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων», που έχει αναδειχθεί σε μουσικό θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας, διοργανώνεται στον Μόλυβδο της Λέσβου από την 1η έως τις 7 Αυγούστου και περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμούς, εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις για παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές. Στη φετινή διοργάνωση, που τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κορίνας Βουγιούκα, αναμένεται να λάβουν μέρος καθηγητές και σπουδαστές κιθάρας από την Ελλάδα, την Κίνα, την Σερβία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ενώ παράλληλα όπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσει και η Ακαδημία Κιθάρας.