11/12/2015: Η Ελλάδα στην διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market 2015

11/12/2015: Η Ελλάδα στην διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market 2015


11/12/2015: Η Ελλάδα στην διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market 2015

Με 65 συνεκθέτες από όλη την Ελλάδα, τόσο επαγγελματίες της αγοράς του τουρισμού όσο και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ελληνική συμμετοχή στη φετινή World Travel Market (WTM) του Λονδίνου έκανε ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία της, με πολλαπλά θετικά οφέλη για την χώρα μας. 
 
Η World Travel Market (WTM), που  φέτος έγινε  αρχές Νοεμβρίου (2-5), συνιστά μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού με περισσότερους από 50,000 επισκέπτες από 190 περίπου χώρες και 9,000 buyers. 
 
Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του περιπτέρου του ΕΟΤ σε συνδυασμό με την επαγγελματική δραστηριότητα των συνεκθετών, οδήγησαν σε μεγάλη ανταπόκριση των επισκεπτών της διεθνούς εκθέσεως WTM –  επαγγελματιών του τουρισμού, δημοσιογράφων και bloggers.
 
                  
 
Τους συνεκθέτες καλωσόρισε  η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, στο περίπτερο του ΕΟΤ, εστιάζοντας στην ανάδειξη της χώρας μας ως ιδανικού προορισμού για όλες τις εποχές και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα στοχεύουν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού.
Ακολούθησε το networking event & lunch της Ελλάδας στην Platinum Suite 1, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία με περισσότερους από 140 δημοσιογράφους και εκπροσώπους της βρετανικής αγοράς τουρισμού να δίνουν το παρόν. Στο πλαίσιο της ανωτέρω εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης panel discussion με θέμα τα μείζονα θέματα που απασχόλησαν το τουρισμό το 2015 καθώς και τις προβλέψεις για το 2016, στο οποίο συμμετείχαν η κα. Χ.Καλογερά – Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Μ.Βρετανίας και Ιρλανδίας, ο κ.Chris Wright – Managing Director της εταιρείας Sunvil Holidays, o κ. Philip Iverson – Director of Purchasing Eastern Med της εταιρείας TUI Group και ο κ. Αλεξανδρος Βασσιλικός – Προεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.
 
 
   
1. Η Υπουργός κα Κουντουρά σε  Βρετανικά  ΜΜΕ.
 
Στο πλαίσιο της World Travel Market 2015 η Υπουργός, κα. Έλενα Κουντουρά, παραχώρησε ζωντανές συνεντεύξεις σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και ειδικότερα στο Travel Channel, το CNBC – εκπομπή “First on CNBC” , καθώς και στον γνωστό δημοσιογράφο του CNN κ.Richard Quest – εκπομπή “The Business View”.
      
 
CNBC, εκπομπή “First on CNBC”; http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000442232
 
 
Η Υπουργός παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις σε σημαντικές βρετανικές εφημερίδες και travel trade περιοδικά, και ειδικότερα στα  βρετανικά μέσα ενημέρωσης:
 
Travel Trade Gazette (TTG), Ed Robertson – TTG Consulting Editor 
Travel Weekly, Jennifer Morris – Travel Weekly news reporter
Travel Daily UK, Gemma Greenwood – Travel Daily Media Associate Publisher
Telegraph, Oliver Smith – Digital Travel Director
 
Παράλληλα, η Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις στους έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο και ειδικότερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, και ANT1.
 
ΣΚΑΙ, http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65576 (λεπτό 49:35)
 
 
2. Συναντήσεις  με εκπροσώπους της αγοράς του τουρισμού 
 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επαφές της  Υπουργού με τους κυριότερους επαγγελματίες της βρετανικής και της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού, όπως :
 
ABTA (Association of British Travel Agents), κ.Noel Josephides – ABTA President και κ. Mark Tanzer – ABTA Chief Executive
TUI Group, κ.  David Burling – CEO Northern Region, κ. Garry Wilson – Managing Director  Product and Purchasing All Regions και κα. Antonia Bouka – General Manager Tourist Boards & Hotel Partnerships 
Jet2.com/Jet2Holidays, κ. Steve Heapy – CEO, κ. Ian Doubtfire – Managing Director και κα. Janice Mather – General Manager Airports & Tourism Organisations 
Monarch Group, κ.  Richard Francis – Managing Director Monarch Travel Group και κ. Tom McCormick – Overseas Purchasing Director 
Thomas Cook, κ.  Chris Mottershead – Managing Director, κ. Stuart Adamson – Group Head Media and Partnerships και κ. Richard Raperport – Senior International Media and Partnerships Manager και κα. Charlotte Aldridge, Senior Media and Partnerships Manager
easyJet, κα. Sophie Dekkers – UK Market Director, κ. Dimitris Schoinas – Route Manager, και Chris Evans – Airport Development & Procurement Manager
 
3. Συναντήσεις της Υπουργού με ομολόγους της  
 
Περαιτέρω στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών στο Λονδίνο η κα Υπουργός συναντήθηκε με τη Βρετανίδα ομόλογό της, κα Tracey Crouch, με την οποία συζήτησε θέματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα είχε  κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου με τους Υπουργούς Τουρισμού της Κύπρου, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και της Βουλγαρίας κα. Nikolina Angelkova. Τέλος, στο πλαίσιο προώθησης του ελληνικού τουρισμού σε νέες αγορές στην αραβική χερσόνησο, η κα. Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον υφυπουργό Τουρισμού του Βασιλείου του Μπαχρέιν, Sheikh Khaled Bin Humood Al Khalifa, με τον οποίο εξέτασε τρόπους διμερούς συνεργασίας στον τουριστικό και οικονομικό τομέα.
 
    
 
4. Συναντήσεις Διοίκησης ΕΟΤ και Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας
 
Στο πλαίσιο της WTM, η Διοίκηση του ΕΟΤ και το Γραφείο Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας πραγματοποίησαν επίσης συναντήσεις εργασίας με  εκπροσώπους της αγοράς τουρισμού και των βρετανικών ΜΜΕ. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι κάτωθι:
 
Conde Nast Traveller, Juliette Ottley – Associate Publisher 
Selling Travel, Craig McQuinn – Business Development Manager
Expedia, Mariah Assuncao – Business Development Manager Eastern Med. & Africa  
Τripadvisor, Chad Shiver – Senior DMO Sales Executive
Opodo & eDreams, Kasia Jankowska – Key Account Manager 
Travelzoo, Kyle McAleavey – Senior Sales Manager 
Digital Visitor, Richard Birtwhistle – Strategic Account Director 
British Airways, Jane Whittle – Group Procurement Manager & Route Development
On the Βeach, Jamie Webster – Tourist Board Account Manager
Neilson, Pip Tyler  – Marketing & PR Manager
Telegraph Travel Shows, Chris Cutler – Account Manager
Reed, Tom Crawford – Account Manager και Nick Pilbeam – Divisional Director
 
5. Λοιπά δημοσιεύματα στο πλαίσιο της WTM 
 
Παραθέτουμε επίσης, λοιπά ενδεικτικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο στο πλαίσιο της συμμετοχής Ελλάδας στην WTM 2015:
 
 
6. Εκδηλώσεις στο περίπτερο του ΕΟΤ
 
Καθημερινά στο περίπτερο του ΕΟΤ προσφέρονταν ελληνικό πρωινό, ενώ κάθε μεσημέρι το «Cooking Show» – με τη συμμετοχή δύο chef των Aldemar Resorts, οι οποίοι κάθε μέρα ετοίμαζαν μοναδικές συνταγές από όλη την Ελλάδα –  μάγευε τους προσκεκλημένους του ΕΟΤtour operators, ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ. 
 
Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το Nature, Adventure & Wine Tasting event του EOT με χορηγό την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του οποίου το Γραφείο ΕΟΤ Μ.Βρετανίας & Ιρλανδίας και οι συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με 25 και πλέον διακεκριμένους ταξιδιωτικούς συντάκτες και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι ειδικεύονται στον γαστρονομικό και οινολογικό τουρισμό καθώς και στον τουρισμό περιπέτειας.
 
 
Τέλος, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2014, στο περίπτερο του ΕΟΤ, πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικά cooking shows & wine tasting events για ταξιδιωτικούς πράκτορες σε συνεργασία με το travel trade περιοδικό TTG (Travel Trade Gazette) και την πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης Online Travel Training (OTT). 
Οι περίπου 40 ταξιδιωτικοί πράκτορες που συμμετείχαν στις εν λόγω εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να να συμμετάσχουν στην προετοιμασία γευστικών ελληνικών συνταγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, να δοκιμάσουν κρασιά από διάφορες Περιφέρειες της Ελλάδας που συμμετείχαν ως συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ και να λάβουν μέρος σε κλήρωση του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας, ώστε να διεκδικήσουν μοναδικά δώρα, όπως kindles, ελληνικά κρασιά, και δύο fam trips στην Κρήτη, ευγενική χορηγία του Ομίλου Ξενοδοχείων Aldemar Hotels & Spa και της αεροπορικής εταιρείας British Airways.