11/12/2019 – Ο ΕΟΤ στηρίζει την Ελληνική γαστρονομία και οινοπαραγωγή-Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου στην Ολλανδία

11/12/2019 – Ο ΕΟΤ στηρίζει την Ελληνική γαστρονομία και οινοπαραγωγή-Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου στην Ολλανδία


11/12/2019 – Ο ΕΟΤ στηρίζει την Ελληνική γαστρονομία και οινοπαραγωγή-Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου στην Ολλανδία

Ελληνικά τοπικά εδέσματα και κρασιά από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας,  είχαν την ευκαιρία να γευτούν- μέσα στην καρδιά του χειμώνα- όσοι επισκέφτηκαν το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Οίνου “GreekWineFestival, A Glass of Greece” στην περιοχή Amersfoort της Ολλανδίας.

 

Γευσιγνωσία στο περίπτερο της Κρήτης. Από αριστερά:Ελένη Βουγιουκαλάκη, εκπρόσωπος του τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριακός Κώτσογλου, εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης

 

Πρόκειται για εκδήλωση δημοσίων σχέσεων, που οργάνωσε το Γραφείο Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κάτω Χωρών (9/12), στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του ΕΟΤ 2019-2020,που είχε ως στόχο, τη βιωματική προβολή στην Ολλανδική αγορά, της Ελληνικής οινογνωσίας και γαστρονομίας, αλλά  και τις μοναδικές δυνατότητες  θεματικών τουριστικών προιόντων, που προσφέρει η χώρα μας καθόλη τη διάρκεια του έτους. Επιμέρους στόχοι ήταν, η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την ελληνική παραγωγή, και η αύξηση των ενδιαφέροντος και των πωλήσεων για τα ελληνικά κρασιά.

 

Καλεσμένοι στην εκδήλωση προβολής των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων, ήταν  τουριστικοί πράκτορες,που ενημερώθηκαν για τις οινοτουριστικές διαδρομές και τα δυνατότητες επισκέψεων  σε οινοποιεία  της Ελλάδας και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όπως εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικευμένοι bloggers που ασχολούνται με τη γαστρονομία και το κρασί .

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,o Oργανισμός Προβολής Χαλκιδικής, ο Δήμος Βόλου, η AegeanAirlines, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Grecotel, οι ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες Griekse Gids Reizen και Eilandhoppen που εξιδικεύονται με πακέτα διακοπών στην Ελλάδα.

 

Παρουσίαση της ελληνικής τρούφας. Από αριστερά, LorenGrim (υπάλληλος Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών), Χρήστος Πρόικος (MasterofCeremony) και Μάικ Καρπάθιος, επιχειρηματίας – εισαγωγέας ελληνικής τρούφας.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα οχτώ (8) ελληνικών προορισμών και δεκατέσσερις (14) ετικέτες οίνων ελληνικών ποικιλιών από οχτώ (8) οινοποιεία. Το Κτήμα Τσελεπός στην Πελοπόννησο προσέφερε Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο, το Κτήμα Παπαγιαννάκος στην Αττική προσέφερε οίνους ποικιλίας Σαββατιανού, από την Σαντορίνη και το οινοποιείο Σιγάλα προσφέρθηκαν οίνοι ασύρτικου, το οινοποιείο Φουντής από τη Μακεδονία παρουσίασε το Ξινόμαυρο, το Κτήμα Ζαφειράκης από τη Θεσσαλία προσέφερε Λημνιώνα και Μαλαγουζιά, το Κτήμα Διαμαντάκης από την Κρήτη προσέφερε οίνους ποικιλίας Βιδιάνο, Λιάτικο και Μανδηλάρι, το Οινοποιείο Αβαντίς προσέφερε οίνους ποικιλίας Βραδιανό ενώ οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν το μοναδικό γλυκό Μοσχάτο Σάμου του οινοποιείου Cavino.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε και παρουσίαση του μοναδικού ελληνικού προϊόντος Τρούφας από την Στερεά Ελλάδα.

 

Το κοινό ενημερώθηκε για τους Ελληνικούς προορισμούς με προωθητικό υλικό και  τουριστικές παρουσιάσεις μέσω βίντεο  για τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα και συμμετείχε σε  διαγωνισμό  Instagram,(με  κληρώσεις δώρων για ταξίδια στην Ελλάδα). Επίσης έγινε παρουσίαση βιβλίου για τους ελληνικούς οίνους από την ολλανδή συγγραφέα Frederiek Lommen,ενώ  η βραδιά έκλεισε με ελληνική μουσική και χορό.