12/11/2018: Υποστήριξη του ΕΟΤ στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

12/11/2018: Υποστήριξη του ΕΟΤ στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας


12/11/2018: Υποστήριξη του ΕΟΤ στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Με την ενεργή υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ΣΕΓΑΣ για προβολή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών καθ’  όλη τη διάρκεια του 2018 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και κατέγραψε νέο ρεκόρ συμμετοχών. Στη φετινή διοργάνωση, ο ΕΟΤ εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Γούλιο και την προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κα Ελένη Γερολυμάτου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και της εκδήλωσης για τη βράβευση των καλύτερων μαραθωνοδρόμων του κόσμου από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS), ενώ στην Τελετή Έναρξης και Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου παρέστη ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

 

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Τέταρτος από δεξιά, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γιάννης Γούλιος

 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μείζον αθλητικό αλλά και τουριστικό γενονός για την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς αποφέρει στην οικονομική ζωή της πόλης συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό εισόδημα, που ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ παράλληλα συμβάλει καθοριστικά στην προβολή της ως προορισμό για city break και αθλητικό τουρισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΓΑΣ, το 90% των ξένων συμμετεχόντων του Μαραθωνίου επισκέπτονται την Ελλάδα με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση και μόλις το 1/3 από αυτούς έχει επισκεφθεί ξανά τη χώρα κατά το παρελθόν.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης (στο κέντρο) στον Τύμβο του Μαραθώνα, μετά την Τελετή Έναρξης και Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου

 

Σημειώνεται ότι, κατά το 2018, ο ΕΟΤ έχει ήδη υποστηρίξει την ελληνική συμμετοχή στους διεθνείς Μαραθωνίους του Λονδίνου (Απρίλιος) και της Πράγας (Μάιος), ενώ τη στηρίζει και στον επικείμενο Μαραθώνιο της Σαγκάης, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου.