13/05/2015: BLOG TRIP στην Κρήτη – Γαστρονομικές βραδιές

13/05/2015: BLOG TRIP στην Κρήτη – Γαστρονομικές βραδιές


13/05/2015: BLOG TRIP στην Κρήτη – Γαστρονομικές βραδιές

 
Το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, διοργανώνει από σήμερα έως τις 17 Μαΐου 2015 ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για επτά Ιταλούς travel bloggers. 
 
Στόχος του ταξιδιού, που φέρει την ονομασία CRETASEGRETA, είναι  η ανάδειξη της Κρήτης στην Ιταλική τουριστική αγορά. Οι Ιταλοί φιλοξενούμενοι, με συνοδεία  υπαλλήλου του ΕΟΤ στην Κρήτη , θα επισκεφτούν τα Χανιά, θα διασχίσουν το Φαράγγι της Σαμαριάς, για να καταλήξουν στην Χώρα των Σφακίων, θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και του Σπηλαίου Δικταίο Άντρο, θα περιπλανηθούν στη Χερσόνησο και θα ανακαλύψουν τον Αγ. Νικόλαο. Καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους οι Ιταλοί bloggers θα ανεβάζουν φωτογραφίες και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την προβολή της Κρητικής ομορφιάς και φιλοξενίας. Η εκδήλωση πραγαμτοποιείται σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία AEGEAN AIRLINES, που χορήγησε τα εισιτήρια. 
 
Παράλληλα το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας  διοργανώνει, στις 28 Μαΐου 2015 εκδήλωση στον κήπο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη για την  προβολή της Κρητικής κουζίνας. Προσκεκλημένοι θα είναι Ιταλοί δημοσιογράφοι, Tour Operators, τουριστικοί πράκτορες της Ιταλικής Πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα φημισμένα  τοπικά εδέσματα της περιοχής.
 
Σημειώνεται ότι ανάλογες γαστρονομικές  βραδιές διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας, τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνεργασία με τον Ιταλό Tour Operator EDEN VIAGGI και την Ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα ALDEMAR HOTELS.
 
 Οι εκδηλώσεις με την ονομασία  SYMPOSSIO πραγματοποιήθηκαν σε έξι πόλεις της Ιταλίας και συγκεκριμένα, στο Μιλάνο, τη Μπολόνια, το Πέζαρο, το Τορίνο, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη και συμμετείχαν  Ιταλοί δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι τουριστικών πρακτορείων και bloggers που το αντικείμενό τους είναι τα ταξίδια και ο τουρισμός. 
 
Το μενού των Ελληνικών βραδιών ήταν αφιερωμένο στις «Τέσσερις Εποχές» του χρόνου. Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ της Aldemar Hotels, οι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πράκτορες μαγείρεψαν σε σχολές μαγειρικής τέσσερα πιάτα, καθένα από τα οποία αντιπροσώπευε μία εποχή του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, για το SYMPOSSIO 2015 επελέγησαν τραχανάς με μανιτάρια και κασέρι (Χειμώνας), σαλάτα με παντζάρια και φέτα ψητή (Άνοιξη), λαυράκι α λα σπετσιώτα (Καλοκαίρι) και λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και παγωτό (Φθινόπωρο).