13/05/2022 – ΕΟΤ: Αιγίδα σε οινογαστρονομικές εκδηλώσεις του Μαΐου σε Χανιά και Δράμα

13/05/2022 – ΕΟΤ: Αιγίδα σε οινογαστρονομικές εκδηλώσεις του Μαΐου σε Χανιά και Δράμα


13/05/2022 – ΕΟΤ: Αιγίδα σε οινογαστρονομικές εκδηλώσεις του Μαΐου σε Χανιά και Δράμα

Το «Street Food Festival Crete» στα Χανιά και το οινικό φεστιβάλ «Δραμοινογνωσία 2022» στο νομό Δράμας, πραγματοποιούνται τον Μάιο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με στόχο τόσο την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων της ελληνικής κουζίνας και οινοπαραγωγής, όσο και την προώθηση των αντίστοιχων περιοχών ως προορισμών εναλλακτικού τουρισμού.

 

 

 

Το «Street Food Festival Crete» πραγματοποιείται στα Χανιά από σήμερα 13 έως την Κυριακή 15 Μαΐου, ενώ ακολούθως θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο (2-4 Σεπτεμβρίου) και το Ρέθυμνο (9-11 Σεπτεμβρίου). Πρόκειται για μία διοργάνωση που, με τη συμμετοχή καταξιωμένων chef από την Κρήτη, αποκοπεί στην παρουσίαση μεγάλης ποικιλίας προτάσεων φαγητού και γλυκού από διαφορετικές χώρες, εναλλακτικών επιλογών (vegan) και παραδοσιακών εδεσμάτων του νησιού, αλλά και στην ανάδειξη της street food πλευράς της τοπικής κουζίνας. Παράλληλα στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τοπικοί καλλιτέχνες, συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες από όλο το φάσμα της μουσικής (από την jazz μέχρι τα έντεχνα κρητικά), αποδεικνύοντας στην πράξη την αρμονική συνύπαρξη της διαφορετικότητας, σε έναν θεσμό που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

 

 

 

Το φεστιβάλ «Δραμοινογνωσία 2022» θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 29 Μαΐου, με τα οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής να υποδέχονται τους επισκέπτες που αγαπούν το κρασί και επιθυμούν να «αποκρυπτογραφήσουν» τα μυστικά του. Παράλληλα θα διοργανωθούν συναυλίες, βιωματικά εργαστήρια γευσιγνωσίας, αλλά και επιστημονικές ημερίδες σε συνεργασία με το τοπικό Πανεπιστημιακό Τμήμα «Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας» με σκοπό τη σύνδεση της παραγωγής με την εκπαίδευση και την επιστήμη. Μέσω της διοργάνωσης, που φέτος πραγματοποιείται για 7η φορά, επιδιώκεται η ενδυνάμωση της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής και η αξιοποίηση των προϊόντων της για την ανάπτυξη της «φήμης», της ανταγωνιστικότητας και της επισκεψιμότητας όλης της περιοχής, ώστε η Δράμα να αναδειχθεί σε Κέντρο Τουρισμού – Πολιτισμού Οίνου και Γεύσης με σύγχρονη και διακριτή ταυτότητα.