13/07/2016: Προβολή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στην Ιταλική τουριστική αγορά

13/07/2016: Προβολή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στην Ιταλική τουριστική αγορά


13/07/2016: Προβολή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στην Ιταλική τουριστική αγορά

Τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική επισκέφτηκαν πέντε Ιταλοί δημοσιογράφοι από τις 25/06/2016 έως τις 02/07/2016 με σκοπό την ανάδειξη της πόλης της Θεσσαλονίκης ως προορισμού city break στην Ιταλική αγορά και της προβολής της Χαλκιδικής ως ιδανικού προορισμού διακοπών για τους Ιταλούς.
 
 
Τη δημοσιογραφική αποστολή οργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος σε όλα τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού για τον σχεδιασμό και υλοποίηση σειράς σχετικών δράσεων προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό με το μικρότερο δυνατό κόστος .
 
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τη Δήμου Θεσσαλονίκης, του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και την αεροπορική εταιρεία Ellinair, , επ’ ευκαιρία της έναρξης αεροπορικής πτήσης (charter) από το Μιλάνο και τη Βερόνα προς τη Θεσσαλονίκη.
 
Το ταξίδι αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία προβολής της εν λόγω περιοχής, γεγονός που δείχνει ότι η Βόρεια Ελλάδα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των Ιταλών τουριστών.
 
Την αποστολή αποτελούσαν δημοσιογράφοι από τα περιοδικά Sentire (www.giornalesentire.it), AGENDA VIAGGI (www.agendaviaggi.com), Lititudes Life (www.latitudeslife.com) και BELL’ EUROPA, από τις τουριστικές εφημερίδες TTG ITALIA, και Travel Quotidiano και το site: www.cosasifa.it.
 
Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, περιηγήθηκαν στην Άνω Πόλη καθώς και στην ανακαινισμένη παραλία, επισκέφτηκαν τα μουσεία, ενώ γεύτηκαν και την τοπική παραδοσιακή κουζίνα. Κατόπιν, επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική, όπου μαγεύτηκαν από τις παραλίες της και τις ομορφιές της, εξερεύνησαν τις χερσονήσους της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, έκαναν κρουαζιέρα και είδαν τα μοναστήρια του Άγιου Όρους, γνώρισαν την ελληνική διασκέδαση και δοκίμασαν τοπικά πιάτα της περιοχής. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι επέστρεψαν στη Χώρα τους ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Ελλάδας.
 
Στη φωτογραφία οι δημοσιογράφοι από αριστερά Claudia Sugliano, Gisella Motta, Corona Perer, Clausia Cabrini, Luigi Franzoso.