13/12/2022 – Θεσσαλονίκη-Λήμνος στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος στη Γερμανία

13/12/2022 – Θεσσαλονίκη-Λήμνος στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος στη Γερμανία


13/12/2022 – Θεσσαλονίκη-Λήμνος στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος στη Γερμανία

Η Θεσσαλονίκη και η Λήμνος είχαν την τιμητική τους στην τελευταία -για το 2022- εκδήλωση προβολής ελληνικών προορισμών στην Γερμανία. Η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γερμανίας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στην Φρανκφούρτη, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με προσκεκλημένους  εκπροσώπους επιλεγμένων διοργανωτών ταξιδίων, τουριστικών γραφείων καθώς και δημοσιογράφους της ευρύτερης περιοχής του κρατιδίου της Έσσης.  

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση στοχευμένων προορισμών από την Ελλάδα και συγκεκριμένα προορισμούς που υποστηρίζουν το συνδυαστικό μοντέλο city break/νησιωτικές διακοπές.

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ., Γερμανίας, κας Ν. Λεκανίδη

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν θετικά ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κα Νικολέττα Λεκανίδη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και παρουσίασε τους φιλοξενούμενους από την Ελλάδα, την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Π. Πατουλίδου και τη συνεργάτη της Μ. Πουλουκτσή καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, κο Στέλιο Μάντζαρη.

Η κυρία Πατουλίδου αναφέρθηκε στο βασικό χαρακτηριστικό της πόλης να μαγεύει τους επισκέπτες της, ενώ η κυρία Πουλουκτσή με την παρουσίαση video ανέλυσε τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, τη φρεσκάδα του κυρίαρχου νεανικού πληθυσμού της και τη μοναδική της γαστρονομία.

Στη συνέχεια ο κύριος Μάντζαρης παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες της Λήμνου με το πλούσιο γεωμορφολογικό της περιβάλλον, τη μακραίωνη ιστορία της, τις ποικίλες δραστηριότητες που παρέχει το νησί στους επισκέπτες του, καλύπτοντας τις επιθυμίες ακόμα και των πιο απαιτητικών.   Ένας άγνωστος παράδεισος που αναμένεται να αποκαλυφθεί και από την γερμανική αγορά καθότι η προσβασιμότητα στο νησί επιτυγχάνεται τόσο αεροπορικώς όσο και ακτοπλοϊκώς.  

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε γαστρονομικά με συνταγές από την Θεσσαλονίκη και τη Λήμνο με προϊόντα και κρασιά, χορηγία τοπικών παραγωγών.