14/03/2019: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές τουριστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

14/03/2019: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές τουριστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις


14/03/2019: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές τουριστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Μία αμιγώς τουριστική, μία πολιτιστική και μία αθλητική διοργάνωση, που εντάσσονται στην στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την ανάδειξη της χώρας ως ιδανικού προορισμού για ειδικές μορφές τουρισμού, την προβολή λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ με αντίστοιχες αποφάσεις του Γ. Γ. του Οργανισμού κου Κωνσταντίνου Τσέγα. Πρόκειται για το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα – Μια πόλη… παραμύθια», που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου, την Εβδομάδα Τουρισμού Go West 2019, που θα διεξαχθεί στη Ναύπακτο από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου και τους Διεθνείς Αγώνες Δρόμου Kallithea Run, Kallithea Night Run και Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας καθώς και το Διεθνές Meeting Αλμάτων Στίβου, που διοργανώνονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου.

 

 

Το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα – Μια πόλη παραμύθια» έχει ως σκοπό τη διάδοση της λαϊκής λογοτεχνικής παράδοσης και της προβολής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από τα παραμύθια και τους μύθους της ανθρωπότητας. Στις προηγούμενες διοργανώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες, ενώ στο φετινό φεστιβάλ, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις του «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», θα λάβουν μέρος αφηγητές από την Ελλάδα, τον Καναδά, τη Δανία και την Τουρκία. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει  μαραθώνιο αφηγήσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (20 Μαρτίου), αφηγήσεις ιστοριών για παιδιά και ενήλικες, παρουσίαση αρχαιοελληνικών μύθων από ξεναγούς, επιστημονική ημερίδα με θεωρητικές προσεγγίσεις για το παραμύθι και την αφήγηση, τιμητικές βραβεύσεις κ.ά.

 

 

Το Go West Nafpaktia 2019 αποτελεί στοχευμένη δράση για την προβολή και προώθηση της περιοχής από την παραλιακή Φωκίδα έως το Μεσολόγγι ως ελκυστικού προορισμού εναλλακτικών διακοπών για ταξιδιώτες που αναζητούν εξειδικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Οι κυριότερες δράσεις, που θα περιλαμβάνει, είναι η διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) για επιλεγμένους Τ.Οs του εξωτερικού και δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) για  καταξιωμένους travel bloggers και δημοσιογράφους, σεμινάρια σχετικά με τον τουρισμό, όπου θα συμμετάσχουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου, καθώς και workshops και διαλέξεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής.  

 

 

Το Kallithea Run 2019, που συνδιοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο και τον Δήμο Καλλιθέας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την πιστοποίηση των AIMS INTERNATIONAL και της IAAF, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου σε αποστάσεις 10, 5 και 2,5 χλμ. Ο αγώνας είναι από το 2018 διεθνής, καθώς «αδελφοποιήθηκε» με την επιτυχημένη ευρωπαϊκή διοργάνωση Prague Grand Prix και σε αυτόν αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.500 δρομείς όλων των κατηγοριών (αθλητές, αθλούμενοι, παιδιά άνω των 12 ετών κ.λπ.). Ο Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας διεξάγεται στα τέλη Σεπτεμβρίου σε μοναδικής ομορφιάς διαδρομή «στα χνάρια του Θησέα», με απήχηση σε όλες τις εθνικότητες που κατοικούν στην Αθήνα, ενώ ο αγώνας Kallithea Night Run προσελκύει κάθε χρόνο εθνικές ομάδες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Τέλος, το Διεθνές Meeting Αλμάτων Στίβου (μήκος, τριπλούν, ύψος, άλμα επί κοντώ) διοργανώνεται στις 5 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας και σε αυτό, όπως κάθε χρόνο, θα λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες.