14/06/2018: Αυστριακοί δημοσιογράφοι στα Ιόνια Νησιά

14/06/2018: Αυστριακοί δημοσιογράφοι στα Ιόνια Νησιά


14/06/2018: Αυστριακοί δημοσιογράφοι στα Ιόνια Νησιά

Με μεγάλη επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ομαδικό δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών δημοσιογράφων, που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα έντυπα της Αυστρίας, στα Ιόνια νησιά: Λευκάδα – Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη. Πραγματοποιήθηκε το διάστημα 02-08 Ιουνίου 2018 και οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τη στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Austrian Airlines. Συμμετείχαν δημοσιογράφοι από εφημερίδες όπως Kronen Zeitung (1,2 εκατομ. φύλλα – μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης), Kleine Zeitung (1 εκατ. αναγνώστες), Die Presse (350.000 αναγν.), Weekend, Reiseaktuell, το επαγγελματικό περιοδικό Traveller και η δημοφιλής blogger «The Viennese Girl».

 

Το ταξίδι είχε ως στόχο την ενίσχυση της ζήτησης για τα Ιόνια νησιά, τα οποία συνδέονται απευθείας (CFU, PVK, EFL, ZTH) με αεροδρόμια της Αυστρίας.

 

 

Η Austrian έχει προβεί σε αύξηση του δυναμικού θέσεων για Κέρκυρα και Λευκάδα (Πρέβεζα) ενώ προβλήματα σε χρονοθυρίδες (Slots) για το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, τακτοποιήθηκαν με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η Austrian ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο για τη διευθέτηση του θέματος.

 

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι Αυστριακοί Tour Operators παρουσιάζουν διψήφια αύξηση στις κρατήσεις, ενώ ορισμένοι εκ των μεγαλύτερων ΤΟs, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω περιορισμένου αριθμού κλινών.

 

Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και τις υποδομές των νησιών και έζησαν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

 

 

Ακολουθώντας τον μύθο του Οδυσσέα, περιηγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, μοναδικής ομορφιάς σπήλαια, επισκέφθηκαν μαγευτικά χωριά, οινοποιεία, εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων και συνομίλησαν με δημιουργικούς κατοίκους και εμπνευσμένους νέους επιχειρηματίες. Οι παραλίες των νησιών υπερασπίστηκαν κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων δημοσιογράφων, τη φήμη τους ότι ανήκουν στις καλύτερες της υφηλίου. Τέλος οι ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και συνταγές των νησιών ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο, έδωσαν προστιθέμενη αξία στην ολιγοήμερη γνωριμία τους με τα Ιόνια.

 

Καθοριστική για την εξαιρετική επιτυχία που είχε το ταξίδι, ήταν η συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρου Γαλιατσάτου.