14/08/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο σε Λέσβο και Σκόπελο.

14/08/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο σε Λέσβο και Σκόπελο.


14/08/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο σε Λέσβο και Σκόπελο.

Δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις  σε Λέσβο και Σκόπελο πραγματοποιούνται τον Αύγουστο υπό  την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο της στρατηγικής στο πλαίσιο της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που έχει χαράξει το Υπουργείο Τουρισμού και η Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά με στόχο την ανάδειξη και προβολή  της πολιτιστικής κληρονομιάς των  νησιών μας και τη στήριξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

 

Το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου 2018, θα πραγματοποιηθεία από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου στον Μόλυβο. Με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα και με κύριο θέμα του για φέτος το «Γένεσις», το Φεστιβάλ συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης σε μία γιορτή της κλασικής μουσικής. Ταυτόχρονα εμφανίζονται και οι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, με στόχο να αναδειχθεί το Φεστιβάλ ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και το νησί της Λέσβου ως ένας δημοφιλής προορισμός πολλαπλών εμπειριών διεθνώς.

 

Το Φεστιβάλ, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, θεσμοθετεί και μία ημέρα λόγου, όπου επιφανείς επιστήμονες και διανοούμενοι θα αποκαλύπτουν, από φέτος και στο εξής, τον εννοιολογικό πλούτο του θέματος του εκάστοτε Φεστιβάλ.

 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φεστιβάλ: https://www.molyvosfestival.com/

 

 

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου.  Με σημαντικές διακρίσεις στο παρελθόν, όπως αυτή στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 στον οποίο κατέκτησε το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Φεστιβάλ» και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 στον οποίο κατέκτησε βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός», το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός πολιτισμού με διεθνή απήχηση. Στις φετινές εκδηλώσεις του θα συμμετέχουν περίπου 600 χορευτές ενώ αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 7.500 θεατές.

 

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φεστιβάλ: http://www.dancefestival.gr/