14/10/2021 – Ταξίδια εξοικείωσης προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε Πολωνία και Γερμανία

14/10/2021 – Ταξίδια εξοικείωσης προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε Πολωνία και Γερμανία


14/10/2021 – Ταξίδια εξοικείωσης προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε Πολωνία και Γερμανία

 

 

Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη, 09-13 Οκτωβρίου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη για city break  και συνεδριακό τουρισμό . Νωρίτερα ( 03-07/10/21), από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε δημοσιογραφικό ταξίδι γαστρονομικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή του γνωστού Γερμανού σεφ, κου Johann Lafer, το οποίο συνεχίστηκε σε Όλυμπο, Βόλο, Αθήνα και  Ερμιόνη.

 

 

Πρόκειται για δύο ταξίδια εξοικείωσης που διοργάνωσαν οι Υπηρεσίες Εξωτερικού ΕΟΤ Πολωνίας και Γερμανίας με στόχο την προβολή ειδικών μορφών τουρισμού της χώρας σε δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης.
 

 

Πιο συγκεκριμένα:
 

•    Στο ταξίδι που οργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Πολωνίας, σε συνεργασία με την Aegean Αirlines και τον Οργανισμό Προώθησης Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών και εξειδικευμένων οργανισμών από τις εταιρίες TUIPoland, Travelplanet, Wecotravel, Time4travel, Fly.pl, Esky.pl, Boomerang/Veniti, NEKERA. Επίσης, μετείχαν δημοσιογράφοι από τους ομίλους των εφημερίδων Rzeczpospolita και Gazeta, καθώς και από την ιστοσελίδα ειδήσεων της τουριστικής βιομηχανίας, waszaturystyka.pl. Σημειώνεται ότι, στην πλειοψηφία των πολωνικών τουριστικών πακέτων, η πόλη αποτελεί τον κύριο σταθμό πρόσβασης προς την Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές.

 

 

 

Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ξενοδοχεία με υποδομές MICE απαιτήσεων. Επισκέφθηκαν, επίσης, τις εγκαταστάσεις γνωστού οινοποιείου, όπου συμμετείχαν σε γευσιγνωσία κρασιών. Συναντήθηκαν, τέλος, με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Πολωνικού επιμελητηρίου με έδρα την Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας.

 

 

Οι Πολωνοί συμμετέχοντες ενθουσιάσθηκαν με την ιστορία, τα αξιοθέατα και την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και προτίθενται, όπως δήλωσαν, να συμπεριλάβουν την πόλη ως προορισμό MICE και City Break στα προγράμματά τους.

 

 

•    Στο δημοσιογραφικό ταξίδι γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που υποστήριξε  η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, συμμετείχε και η συντάκτρια του γαστρονομικού περιοδικού «LaferMagazin», που εκδίδεται 4 φορές ετησίως σε 120.000 αντίτυπα (και online με συνδρομή), με γαστρονομικά ταξιδιωτικά θέματα  συναρπαστικό φωτογραφικό υλικό και  εξαιρετικές εποχιακές συνταγές, τις οποίες σχολιάζει ο ίδιος ο σεφ.

 


 

 

 

Ο γερμανός σεφ Johann Lafer και η ομάδα επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Όλυμπο, Βόλο, Αθήνα και  Ερμιόνη. Με επιλεγμένα από τον ίδιο τον σεφ ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα μαγείρεψαν ιδιαίτερες τοπικές συνταγές. Σκοπός του ταξιδιού είναι η δημοσίευση  πολυσέλιδου αφιερώματος στο «LaferMagazin», με στόχο την προβολή ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και συνταγών αλλά και με αναφορές στους επιλεγμένους επισκεπτόμενους προορισμούς.

 

 

Ο γερμανός σεφ με την ομάδα του αναχώρησαν με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και υποσχέθηκαν να επανέλθουν στην χώρα μας, ακολουθώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια.