15/03/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ ο «Ημιμαραθώνιος Αθήνας»

15/03/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ ο «Ημιμαραθώνιος Αθήνας»


15/03/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ ο «Ημιμαραθώνιος Αθήνας»

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ θα διεξαχθεί για 7η χρονιά ο «Ημιμαραθώνιος Αθήνας» αυτή την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων, διοργανώνουν εκ νέου μια από τις πιο δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις, που αποτελεί νέα τάση για τον αθλητικό τουρισμό αφού ικανοποιεί την ανάγκη για έναν αγώνα διεθνούς επιπέδου στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

Περισσότεροι από 20.000 αθλητές και δρομείς όλων των ηλικιών και από όλο τον κόσμο θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία όπου αθλητισμός, πολιτισμός και ψυχαγωγία συνδιάζονται αρμονικά με έναν μοναδικό τρόπο.

 

Με την ευκαιρία του ερχομού της άνοιξης, την οποία σηματοδοτεί η εαρινή ισημερία της 20ης Μαρτίου, οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει μια διαδρομή στην καρδιά της πρωτεύουσας, αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Απευθυνόμενοι σε συγκεκριμένο κοινό της Ευρώπης και της Αμερικής, στόχος είναι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την καθιέρωση της Αθήνας όχι μόνο ως αθλητικού προορισμού αλλά και ως προορισμού «spring break».

 

Στην επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής του ημιμαραθωνίου – την 3η Κυριακή κάθε Μαρτίου – ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εβδομάδα αποτελεί εβδομάδα διακοπών για πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας της Δυτικής Ευρώπης.

 

Για τη σημασία της διοργάνωσης και τις επιπτώσεις της στο τουριστικό εισόδημα τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και αδιαμφισβήτητα και υπολογίζεται ότι από τις δύο οργανώσεις του «Αυθεντικού Μαραθώνιου» και του «Ημιμαραθώνιου» της Αθήνας τα έσοδα ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 15-20 εκ. ευρώ ετησίως.

 

Τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές θα έχουν στη διάθεσή τους μια εντυπωσιακή εφαρμογή που στους συμμετέχοντες θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα και στους θεατές θα μεταφέρει τον παλμό του σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται. Αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν τη δωρεάν εφαρμογή «Athens HM powered by MyLaps» και θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο (live tracking) την εξέλιξη του αγώνα από το κινητό, το tablet, ή και τον υπολογιστή τους.

 

Ταυτόχρονα και για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας βρίσκεται δίπλα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν το ευρύτερο κοινό σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και σύμπραξης. Με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές επιτυγχάνουν να αναδείξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης με όχημα ένα αθλητικό γεγονός.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ημιμαραθώνιου http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php/el/