15/05/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ τρεις σημαντικές τουριστικές εκδηλώσεις

15/05/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ τρεις σημαντικές τουριστικές εκδηλώσεις


15/05/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ τρεις σημαντικές τουριστικές εκδηλώσεις

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, ο Οργανισμός έθεσε υπό την αιγίδα του τρεις ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα. Πρόκειται για τη 2η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το Greek Travel Show 2017, το οποίο διοργανώνεται από τις 19 έως τις 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi» και το YES to Sea Tourism Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

 


 

Στην 2η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» θα συμμετάσχουν Περιφέρειες, Δήμοι, επιχειρήσεις από το χώρο της γαστρονομίας και παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, ενώ θα πραγματοποιηθούν επίσης εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, εκδηλώσεις με διάσημους σεφ και B2B συναντήσεις με φιλοξενούμενους εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Στόχος της Έκθεσης είναι η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και του πολιτισμού των τοπικών κοινωνιών, προάγοντας έτσι τον γαστρονομικό και πολιτιστικό τουρισμό, καθώς και τον τουρισμό πόλεων.

 

Το Greek Travel Show 2017 είναι μία νέα έκθεση τουριστικής εμπειρίας, που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO, ώστε εκτός από την Philoxenia να διευρύνει τη δράση της στον τομέα του τουρισμού. Ο νέος αυτός θεσμός απευθύνεται στο σύνολο των τουριστικών προορισμών και υπηρεσιών της Ελλάδας, προσφέροντας τη δυνατότητα στις ελληνικές Περιφέρειες, τους Δήμους αλλά και σε ιδιώτες να παρουσιάσουν απευθείας στους τελικούς καταναλωτές την τουριστική εμπειρία που μπορούν να παράσχουν. Έτσι, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς, να γνωρίσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, να ψυχαγωγηθούν και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

 


 

Τέλος, το YES to Sea Tourism Forum διοργανώνεται από το Young Executives Shipping Forum (YES Forum), στο πλαίσιο του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum και σε αυτό θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας και yachting. Το συνέδριο αποσκοπεί στην προώθηση όλων των μορφών του θαλάσσιου τουρισμού στη νέα γενιά επιχειρηματιών και στελεχών του κλάδου, μέσω του γόνιμου διαλόγου σε θέματα σχετικά με την κρουαζιέρα, την επιβατηγό ναυτιλία, τον τουρισμό και το yachting