15/05/2019: Κύπρος: Εντυπωσίασε η παρουσία του ΕΟΤ στην Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019»

15/05/2019: Κύπρος: Εντυπωσίασε η παρουσία του ΕΟΤ στην Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019»


15/05/2019: Κύπρος: Εντυπωσίασε η παρουσία του ΕΟΤ στην Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η συμμετοχή του ΕΟΤ στην «Έκθεση Ταξίδι 2019», που πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου στην Λευκωσία.

 

 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού εκπροσωπήθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου σ’ ένα περίπτερο  εμβαδού εξήντα τεσσάρων (64) τ.μ. εγκατεστημένο σε περίοπτη θέση στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου και προσέλκυσε το ζωηρό  ενδιαφέρον  επισκεπτών και εκθετών. Συνεκθέτες του ΕΟΤ ήταν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και ο HATTA.

 

 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσαν από κοινού ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Περδίος και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Γούλιος. Στην τελετή των εγκαινίων την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019 παρευρέθηκαν οι Πρέσβεις της Πολωνίας κα. Irena Lichnerowicz-Augustyn και του Ισραήλ, κ Σάμι Ρέβελ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κος Βασίλης Σταματάρης, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας και Πρόεδρος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), κος Ιωσήφ Ιωσήφ. Την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Γρηγόριος. Εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ, κ. Ιωάννης Γούλιος, παρουσία  του Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου, κ. Θεόδωρου Θαλασσινού.

 

Καινοτομία της φετινής έκθεσης ήταν η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου για διοργάνωση μουσικοχορευτικής παράστασης – παρουσίασης ελληνικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα «ΡΥΜΒΟΣ» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου. Η μουσικοχορευτική παράσταση ξεσήκωσε τον  ενθουσιασμό σε επισκέπτες και συνεκθέτες της έκθεσης, οι οποίοι ζήτησαν  να επαναληφθεί  και στην προσεχή τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2020».

 

Μετά την τελετή εγκαινίων, το Ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε ο  Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Περδίος, η Προϊστάμενη Γραφείου Ο.Ε.Υ Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, κα Γιούλη Μπογιατζοπούλου, ο Πρόεδρος του ACTA, κ. Βασίλης Σταματάρης και εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.

 

 

Στην  έκθεση, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (Υφυπουργός Τουρισμού, Γενικός Διευθυντής Υφυπουργείου), εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων, αεροπορικών εταιρειών, εταιρειών κρουαζιέρας και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

 

Από πλευράς Ελλάδος στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019» συμμετείχαν ως εκθέτες-συνεκθέτες οι ακόλουθες αυτοδιοικήσεις (Α΄ και Β΄ βαθμού):
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
•    Περιφέρεια Ηπείρου
•    Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ
•    Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ
•    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ
ΔΗΜΟΙ
•    Δήμος Κυθήρων
•    Δήμος Σάμου
•    Δήμος Καβάλας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»
•    Δήμος Βόλου-Πηλίου
•    Δήμος Σκοπέλου

 

Από την πλευρά τους οι εκθέτες εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την επιτυχία της Έκθεσης «Ταξίδι 2019» και ήδη εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην προσεχή Έκθεση «Ταξίδι 2020».