15/5/2019: Αιγίδα ΕΟΤ:«ASTA International Showcase» Ρόδος 12-16/05/19 Ελλάδα επιλέγουν και πάλι οι τουριστικοί πράκτορες των ΗΠΑ

15/5/2019: Αιγίδα ΕΟΤ:«ASTA International Showcase» Ρόδος 12-16/05/19 Ελλάδα επιλέγουν και πάλι οι τουριστικοί πράκτορες των ΗΠΑ


15/5/2019: Αιγίδα ΕΟΤ:«ASTA International Showcase» Ρόδος 12-16/05/19 Ελλάδα επιλέγουν και πάλι οι τουριστικοί πράκτορες των ΗΠΑ

Μία ακόμη σημαντική διοργάνωση, που φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας, πραγματοποιείται στη Ρόδο 12-16 Μαΐου 2019, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ .
Πρόκειται το “ASTA International Showcase ”-το συνέδριο της Ένωσης  Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων- που φιλοξενείται στην Ελλάδα  έναν μόλις χρόνο μετά το πολύ επιτυχημένο ετήσιο συνέδριο της ASTA στην Αθήνα, «Athens ASTA Destination EXPO 2018,  στο οποίο συμμετείχαν 500 και πλέον  τουριστικοί  πράκτορες  των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ASTA που επιλέγεται  η ίδια χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά ως επικρατέστερος προορισμός γνωριμίας με τα μέλη της.

 

Η πρώτη διοργάνωση  (Απρίλιος 2018) δημιούργησε ιδιαίτερα ευοίωνες συνθήκες για την  εντυπωσιακή αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς Ελλάδα.
Συγκεκριμένα το 2018 οι αφίξεις από τις ΗΠΑ έφτασαν το 1,1 εκατ. επισκέπτες, σημειώνοντας μία αύξηση  26,9% έναντι του 2017  ενώ  το 2019 ξεκίνησε με διψήφια αύξηση των προκρατήσεων για ταξίδια των Αμερικανών στην Ελλάδα .
Ως αποτέλεσμα  της απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης του Συνεδρίου στην Αθήνα -σύμφωνα πάντα  με τις δηλώσεις των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων-  η ASTA επέλεξε την  FedHATTA και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  για την διοργάνωση του νέου συνεδρίου «ASTA International Showcase» που ήδη πραγματοποιείται  στις 12-16 Μαΐου 2019 στη Ρόδο.

 

 

Νέα τιμητική διάκριση για την τέως υπουργό κα Έλενα Κουντουρά

 

Κατά τη διάρκεια της νέας διοργάνωσης στην Ελλάδα ASTA , η   Ένωση  Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, βράβευσε  για δεύτερη φορά την  τέως υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ως την  «πλέον υποστηρικτική υπουργό στον τουρισμό». Υπενθυμίζεται ότι η κα Κουντουρά αναδείχθηκε και πέρυσι «The Most Supportive Tourism Ministry in the World 2018» από την ίδια Ένωση.  Η απονομή του βραβείου έγινε από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αμερικανών πρακτόρων κ. Robert Duglin, παρουσία του  υφυπουργού  Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββα Περδίου και του  πρόεδρου  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) κ. Λύσανδρου  Τσιλίδη.

 

 

Γ.Γ. ΕΟΤ: Προτεραιότητα για την Ελλάδα η αγορά των ΗΠΑ

 

Χαιρετίζοντας την φετινή εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Κωνσταντίνος Τσέγας τόνισε ότι : « Η ταξιδιωτική αγορά των ΗΠΑ παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και στρατηγικό στόχος για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Συμμετείχαμε ως  ασημένιος χορηγός στο New York Times Travel Show 2019 στη Νέα Υόρκη, με περίπτερο σε προνομιακή θέση και ειδικές προσφορές , ενώ επίσης προβάλαμε διαφημιστικά  τη χώρα μας στις εξαιρετικά αναγνωρίσιμες εκδόσεις  New York Times.

 

Επίσης ο κ Τσέγας πρόσθεσε ότι: « Φέτος το καλοκαίρι υπάρχουν πέντε απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης από τις πτήσεις Delta, Emirates, United Airways και Νορβηγίας. Την ίδια στιγμή, η American Airlines, η οποία συνδέει άμεσα την Αθήνα με τη Φιλαδέλφεια, φέτος προσθέτει απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σικάγο» Και προέτρεψε τους αμερικανούς να επισκεφτούν  την Ελλάδα ως έναν από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς στο κόσμο καθώς: « Σύμφωνα με την συμβουλευτική λίστα  για ταξίδια των αμερικανών πολιτών  που εκδίδει  το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων  των ΗΠΑ (the US State’s Bureau of Consular Affairs) , η Ελλάδα κατατάσσεται στο επίπεδο ένα, το καλύτερο επίπεδο  από την άποψη της ασφάλειας» .

 

Το “ASTA International Showcase ”, εστιάζει φέτος στον προορισμό και αναμένεται να δημιουργήσει νέα τεράστια οφέλη για την Ελλάδα και τους επαγγελματίες του Τουρισμού. Πέρα της δημοσιότητας που λαμβάνει  η διοργάνωση στα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Ελλάδος, επιλεγμένα αμερικανικά τουριστικά γραφεία, Αμερικανοί δημοσιογράφοι και travel bloggers επισκέπτονται  τη χώρα μας, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει.