16/04/2019: Αιγίδα του ΕΟΤ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας

16/04/2019: Αιγίδα του ΕΟΤ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας


16/04/2019: Αιγίδα του ΕΟΤ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας

Δύο ιδιαίτερα σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με διεθνή εμβέλεια έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, με σχετικές αποφάσεις του Γ.Γ. του Οργανισμού κου Κωνσταντίνου Τσέγα, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρα για προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα και ειδικότερα του πολιτιστικού, καθώς και διαρκή ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Πρόκειται για τη δράση SYN (Cymatic Environment) της συνθέτριας, πιανίστριας και ερευνήτριας κας Άννας Στερεοπούλου και την 20η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα (ΕΓΜ) 2019, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21-23 Ιουνίου 2019 σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

Η δράση SYN (Cymatic Environment) ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 ως μουσική τριλογία, η οποία αποτελεί global event πολιτιστικού, ερευνητικού, διεπιστημονικού και διαπολιτιστικού χαρακτήρα που συνδυάζει τη μουσική συναυλία, την οπτικοακουστική εγκατάσταση (film) και το σεμινάριο-διάλεξη. Οι φετινές παρουσιάσεις της δράσης ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου στο Όσλο της Νορβηγίας, ενώ από τις 14 έως τις 18 Μαίου θα παρουσιαστεί σε διάφορους συναυλιακούς χώρους της Ισπανίας. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι, εκτός των άλλων, και η προώθηση του μουσικού-συναυλιακού τουρισμού, που αποτελεί μια διαρκώς ανερχόμενη τάση.   

 

 

Κατά την 20η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα έχουν προγραμματισθεί 350 εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερα από 150 σημεία της χώρας όπως πάρκα, πεζόδρομους, ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, ανοιχτά αμφιθέατρα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε (περίπου) 40 πόλεις και με τη συμμετοχή 500 μουσικών σχημάτων. Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά τον θεσμό αυτόν, που κατά τη φετινή διοργάνωση εμπλουτίζεται με τη διοργάνωση της «Διεθνούς Μουσικής Εβδομάδας της Αθήνας» (Athens Music Week – ΑΜW) σε 30 σημεία της πόλης από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου, συνεισφέροντας δυναμικά στην προώθηση της Ελλάδας και ειδικότερα της ελληνικής πρωτεύουσας ως διεθνή πολιτιστικό προορισμό.