16/04/2020 – Γερμανικό περιοδικό εξυμνεί την Λέρο ως καταδυτικό προορισμό

16/04/2020 – Γερμανικό περιοδικό εξυμνεί την Λέρο ως καταδυτικό προορισμό


16/04/2020 – Γερμανικό περιοδικό εξυμνεί την Λέρο ως καταδυτικό προορισμό

 

Ανοικτή πρόσκληση γνωριμίας με τη Λέρο και τους θησαυρούς της, απευθύνει εν μέσω υγειονομικής κρίσης, η γερμανική ιστοσελίδα www.tauchen.de (https://www.tauchen.de/hefte/tauchen-mai-2020-mittelmeer-special/), σε παρουσίαση  του μηνιαίου επαγγελματικού τουριστικού περιοδικού «Tauchen Magazin», που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα (Μάιος 2020) .
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της Ευρώπης, που στο επόμενο τεύχος του φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στη Μεσόγειο, καλώντας  το αναγνωστικό του κοινό, να σώσει τον κλάδο του τουρισμού, εστιάζοντας με αισιοδοξία στην επόμενη ημέρα της πανδημίας.

 

Το κείμενο, που αρχικά δημοσιεύτηκε στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.www.reisedepeschen.de, και  τίτλο:«Ζήτω η Λέρος» https://www.reisedepeschen.de/wracktauchen-in-griechenland-leros/  , υπογράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος, φωτογράφος και δύτης, Timo Dersch, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί το περασμένο φθινόπωρο, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) κατόπιν μεσολάβησης της  Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας και  με την υποστήριξη του Δήμου Λέρου και των τοπικών επαγγελματιών του τουρισμού.

 

Το γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Ισίδωρου στον όρμο της Γούρνας

 

Στο άρθρο του με τίτλο: «Λέρος: Η Μέκκα των ναυαγίων», ο δημοσιογράφος παρακινεί τους αναγνώστες να ανακαλύψουν το νησί, χαρακτηρίζοντάς το ως «έναν παράδεισο για τους δύτες», καθώς διαθέτει σπουδαία ιστορικά μνημεία στη θάλασσα και τη στεριά, αλλά και εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα με τις ιταλικές επιρροές στην αρχιτεκτονική του. Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως «η κατάδυση σε ναυάγια σημαίνει κατάδυση στην ιστορία. Τα ναυάγια αποτελούν συναρπαστικούς μάρτυρες του παρελθόντος και της ιστορικής ημέρας της καταστροφής τους. Είναι ωστόσο τα συντρίμμια που ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον κόσμο του βυθού, προσφέροντας νέα ζωή στο θαλάσσιο πληθυσμό του». 

 

Το «Tauchen Magazin» συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα περιοδικά της Ευρώπης στο είδος του, με μέση μηνιαία κυκλοφορία 25.000 αντιτύπων (υπολογιζόμενη αναγνωσιμότητα / τεύχος: 280.000 άτομα). Απευθύνεται σε αναγνώστες με μέσο όρο ηλικίας 52 έτη (43% γυναίκες και 57% άνδρες), καθώς και υψηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο.