16/05/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 6ο International Rally Greece Offroad.

16/05/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 6ο International Rally Greece Offroad.


16/05/2018: Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 6ο International Rally Greece Offroad.

Με την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς καθώς και του Δήμου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Μάιου 2018 το 6ο International Rally Greece Offroad, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Πρόκειται για έναν από τους πιο διακεκριμένους αγώνες ράλι της ανατολικής Ευρώπης που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Άτλαντας» και αποτελεί το πρώτο τμήμα του «East European Tout Terrain 2018 Series». Διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Η διοργάνωση πρόκειται να φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά συμμετέχοντες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, το Ισραήλ, τη Σερβία και την Ελλάδα.

 

Φωτογραφία © Rally Greece Offroad

 

Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου αγώνα τα αυτοκίνητα  θα καλύψουν μια συνολική απόσταση 1.000 χλμ., εκ των οποίων τα 500 χλμ. θα αφορούν σε ειδικές διαδρομές σε κλειστούς στην κυκλοφορία δρόμους. Σε μια απαιτητική διαδρομή, η οποία διασχίζει μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της βορειοδυτικής Ελλάδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία με επίκεντρο την γραφική πόλη της Καστοριάς και τη Λίμνη Ορεστιάδα – ένα υδροβιότοπο απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

 

Ο αγώνας είναι ανοικτός σε αυτοκίνητα τύπου T1, T2 και Τ3, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA (Federation Internationale De L’Automobile), σε αυτοκίνητα κατηγορίας TH καθώς και σε οχήματα τύπου SSV.

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη του μηχανοκίνητου τουρισμού και προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

 

https://atlasteamgr.wixsite.com/rallygreeceoffroad/overview;
https://atlasteamgr.wixsite.com/rallygreeceoffroad/2018-east-european-tout-terrain-ser