17/05/2022 – ΕΟΤ-Δυναμική προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο

17/05/2022 – ΕΟΤ-Δυναμική προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο


17/05/2022 – ΕΟΤ-Δυναμική προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο

Τις γεύσεις και τις μυρωδιές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, οι Ιταλοί γείτονες μας σε  Ρώμη και Μιλάνο στις 9 και 10 Μαϊου.

 

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις γευσιγνωσίας παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του τουρισμού με  στόχο την προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην ιταλική αγορά. Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή, προκαλώντας πολύ θετικά σχόλια για τις τουριστικές δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες οι γαστρονομικές εμπειρίες στη Χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 

ΡΩΜΗ

 

Στις 9 Μάϊου ο ΕΟΤ Ιταλίας  σε συνεργασία με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar Resorts, διοργάνωσε  cooking show στη Ρώμη και συγκεκριμένα στη σχολή μαγειρικής CHEF GOURMET, όπου οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι Τ.Ο. και τουριστικών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ελληνικές αυθεντικές συνταγές και  να γευτούν τα πιάτα που ετοίμασαν.

 

 

 

Πριν την έναρξη της προετοιμασίας των πιάτων η Προϊσταμένη ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας κα Κυρικαή Μπουλασίδου προλόγισε την εκδήλωση επισημαίνοντας  ότι «ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις ένα προορισμό είναι μέσα από τις γεύσεις του».

 

 

ΜΙΛΑΝΟ

 

Στις 10 Μαϊου η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, διοργάνωσε στον πολυχώρο – εστιατόριο Identità Golose στο Μιλάνο την εκδήλωση «Γαστρονομικές Διαδρομές στην Ελλάδα». Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μία παρουσίαση για τις γαστρονομικές και οινικές διαδρομές στην Ελλάδα από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των χορηγών, όπου παρουσίασαν τα προϊόντα που εισάγουν στην Ιταλία από την Ελλάδα. Κατόπιν, οι καλεσμένοι γεύτηκαν πιάτα gourmet με ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που εξάγονται στην Ιταλία. Τα προϊόντα για τη δημιουργία των gourmet πιάτων χορήγησαν οι εταιρείες ΑΤΗΕΝΑ FOOD, ΕΛΟΠΥ, ECCELENZΑ ELLENICA, ΟΛΥΜΠΟΣ και PANEMPORIKI.

 

 

Το μενού και τα πιάτα επιμελήθηκαν οι chef της ξενοδοχειακής αλυσίδας ALDEMAR RESORTS, κ. Γιώργος Χατζόπουλος και Μανόλης Ρουπάκης.

 

«Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που δημιουργεί εμπειρίες σε όλους τους επισκέπτες της. Μέσω της γαστρονομίας αναδεικνύονται οι αυθεντικές γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα, οι μοναδικές μυρωδιές της Ελλάδας. Αυτές τις μυρωδιές παίρνει ο τουρίστας μαζί του στον τόπο του. Αυτές οι εμπειρίες τον κάνουν να επιστρέφει κάθε χρόνο στην Ελλάδα» τονίζει η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου.

 

 

 

Με τις δύο αυτές εκδηλώσεις του ΕΟΤ, η Ελλάδα επανατοποθετήθηκε στρατηγικά (μετά από δύο χρόνια πανδημίας) ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, σύγχρονος, ελκυστικός και υγειονομικά́ ασφαλής, που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες θεματικού́ τουρισμού́ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σεβασμό στους κανόνες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.