17/06/2016: Γάλλοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική

17/06/2016: Γάλλοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική


17/06/2016: Γάλλοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική

Δημοσιογραφικό ταξίδι για τέσσερις Γάλλους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική διοργάνωσε από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας, σε συνεργασία με τον γαλλικό T.O. Look Voyage και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ευκαιρία προβολής της περιοχής, δεδομένου ότι, μετά την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πολλά γαλλικά αεροδρόμια, η Βόρεια Ελλάδα κερδίζει διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των Γάλλων τουριστών.

 

Στην αποστολή συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Olivier Noyer από το επαγγελματικό περιοδικό «L’Echo Touristique», Patrice Fleurent από το περιοδικό «Travel Style & Life magazine», Amandine Barthélémy της περιφερειακής εφημερίδας «La Provence» και Aliette de Crozet από το γυναικείο περιοδικό «Version Femina».

 

Οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τα βυζαντινά μνημεία UNSECO της Θεσσαλονίκης και περιηγήθηκαν στην Άνω Πόλη και στην ανακαινισμένη παραλία της πόλης, ενώ δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και γνωρίστηκαν με τους ήχους της ρεμπέτικης μουσικής. Στη συνέχεια, εξερεύνησαν την ορεινή Χαλκιδική, την Προ του Άθω περιοχή καθώς και το νησί της Αμμουλιανής, ενώ επίσης είχαν τη δυνατότητα να γευτούν υψηλής ποιότητας ελληνικό κρασί κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε οινοποιείο της περιοχής.

 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πλούσια ιστορία της Θεσσαλονίκης, την ατμόσφαιρά της και τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει, καθώς και από τη φύση της Χαλκιδικής, τις απέραντες παραλίες και τη γαστρονομία της.

 

Φωτό: Οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Εικονίζονται, από αριστερά, οι Olivier Noyer, Amandine Barthélémy, Patrice Fleurent και Aliette de Crozet.