17/07/2018: Lesvos Food Fest: Ένα γαστρονομικό ταξίδι 11 ημερών στην Λέσβο με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

17/07/2018: Lesvos Food Fest: Ένα γαστρονομικό ταξίδι 11 ημερών στην Λέσβο με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ


17/07/2018: Lesvos Food Fest: Ένα γαστρονομικό ταξίδι 11 ημερών στην Λέσβο με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη φιλοξενία και τα γαστρονομικά ήθη και έθιμα του νησιού αλλά και ρεκόρ εθελοντικής συμμετοχής από φορείς, ιδιώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες τουρισμού της Λέσβου, ολοκληρώθηκε το μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ Lesvos Food Fest, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος (05-15/7/18) υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Πρόκειται για μία σημαντική δράση που οργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και στήριξε το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και την καθιέρωση της Ελλάδας σε παγκόσμιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, μέσα από την ανάδειξη στο εξωτερικό, περισσότερων ελληνικών περιοχών και την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι 11 ημέρες του Φεστιβάλ ήταν ένα ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της λεσβιακής γαστρονομίας που διένυσε 250 χλμ σε 11 διαφορετικές τοποθεσίες του νησιού. Άφησε δε μια σημαντική παρακαταθήκη σύμπνοιας και αισιοδοξίας για τη δυναμική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι περιοχές Μυτιλήνη, Καλλονή, Αγία Παρασκευή, Μόλυβος, Πέτρα, Λαφιώνας, Γέρα και Ερεσός σχημάτισαν ένα σταυροδρόμι γεμάτο γεύσεις και αρώματα με τον Κωστή Κωστάκη να παρουσιάσει σπιτικές πίτες με τοπικά υλικά, τον Αλέξανδρο Παπανδρέου να συνδυάζει το ψάρεμα με το πάστωμα, την καπιράδα και το Λεσβιακό ελαιόλαδο, τον Ηλία Μαμαλάκη να δημιουργεί με σύκο Ερεσού, την Ελένη Ψυχούλη και την Ιωάννα Σταμούλου να μαγειρεύουν τοπικές συνταγές, τον Χρήστο Χουσέα να ετοιμάζει μίξεις τοπικών ποτών με νότες 60s’, την Νικολέτα Μακρυωνίτου να συστήνει τα κρασιά του Βορείου Αιγαίου και την Οργάνωση “Μπορούμε” να ευαισθητοποιεί τους συμμετέχοντες στο μείζον θέμα της σπατάλης φαγητού στον πλανήτη.

To Lesvos Food Fest στήριξαν επίσης, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Γ.Σ.Ε.ΒΕΕ, ο ΣΕΤΕ και η ΠΟΕΣΕ ενώ οι συνεργαζόμενοι εταίροι ήταν το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, η ΚΟΙΝΣΕΠ “ΜΟΔΟΥΣΑ” στην Γέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας “Άγιος Αλέξανδρος” και το βιβλιοπωλείο Book and Art στην Μυτιλήνη.Στη διοργάνωση συμμετείχαν 67 επιχειρήσεις εστίασης, 40 παραγωγοί , 11 οινοποιία , 11 ποτοποιίες ούζου, 8 συνεργαζόμενοι εταίροι,7 φορείς του νησιού 20 χορηγοί & υποστηρικτές, και 10 καλεσμένοι chef, γευσιγνώστες, οινολόγους και mixologists, που όλοι μαζί δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας για τη συνεργατική δράση και τα επιτυχημένα αποτελέσματα που αυτή επιφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.lesvosfoodfest.com