18/07/2016: Ιταλοί δημοσιογράφοι προβάλλουν την Ήπειρο

18/07/2016: Ιταλοί δημοσιογράφοι προβάλλουν την Ήπειρο


18/07/2016: Ιταλοί δημοσιογράφοι προβάλλουν την Ήπειρο

Με στόχο την προβολή στην ιταλική αγορά της πόλης των Ιωαννίνων ως προορισμού city break, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου ως ιδανικού προορισμού εναλλακτικών διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου δημοσιογραφικό ταξίδι (Press Trip) για οκτώ Ιταλούς δημοσιογράφους.

 

Στο ταξίδι, το πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών που ανέλαβε τη διαμόρφωση του προγράμματος, τη φιλοξενία και τις ξεναγήσεις, συμμετείχαν οι Sonia Anselmo από το περιοδικό Latitudinex (www.latitudinex.it), Teresa Carrubba από το περιοδικό Emotions (www.emotionsmagazine.com), Riccardo Cenci από το site Eurocomunicazione (www.eurocomunicazione.com), Silvio Di Giulio από το περιοδικό Terre d’ Europa (http://terredeuropa.net), Giuseppe Griffeo από την εφημερίδα Il Tempo, Ivano Marocchi από το περιοδικό Area Wellness (http://areawellness.info), Aurelia Sartorio από το site Turismo Informazioni (www.turismoinformazioni.com) και Luisa Chiumenti από το site Data News.

 

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Π. Βρέλλη, περιηγήθηκαν στα Ζαγοροχώρια, έκαναν ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη, ξεναγήθηκαν στα Ιωάνννινα και γνώρισαν την ιστορία της πόλης με ξεναγήσεις στο κάστρο, στο Ιτς Καλέ και το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ και δοκίμασαν και αντιπροσωπευτικά εδέσματα της περιοχής. Κατόπιν, επισκέφτηκαν το χωριό Μέτσοβο, όπου ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ και έκαναν μάθημα οινογευσίας και γευσιγνωσίας στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ.

 

Κατά την επιστροφή στη χώρα τους, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές των ελληνικών τοπίων που επισκέφτηκαν, καθώς και από την ελληνική φιλοξενία.

 

Φωτό:
Η ιταλική δημοσιογραφική αποστολή, που επισκέφθηκε την Ήπειρο από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου. Εικονίζονται, από αριστερά, οι Riccardo Cenci, Sonia Anselmo, Luisa Chiumenti, Griffeo Giuseppe, Teresa Carrubba, Ivano Marocchi, Silvio Di Giuglio και Aurelia Sartorio.