19/01/2018: Υπό την αιγίδα ΕΟΤ το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ

19/01/2018: Υπό την αιγίδα ΕΟΤ το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ


19/01/2018: Υπό την αιγίδα ΕΟΤ το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ

Με την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Θα διαρκέσει από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο και φέτος αναμένεται να το επισκεφθούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα, και σίγουρα το μεγαλύτερο από πλευρά χρονικής διάρκειας, ετήσιο πολιτιστικό γεγονός στο Σύδνεϋ. Στα 35 συναπτά έτη που πραγματοποιείται έχει φιλοξενήσει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις και κινηματογραφικές προβολές, προσελκύοντας το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου. Στις εκδηλώσεις ελευθέρας εισόδου συμπεριλαμβάνεται και η φημισμένη Έκθεση του Δρόμου (Street Fair) την οποία επισκέπτονται περισσότερα από 30.000 άτομα.

 

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ φιλοδοξεί να είναι μια γιορτή της πλούσια ελληνικής κληρονομιάς, που ξεπερνά τα όρια της μεγάλης ελληνικής κοινότητας, αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα της Αυστραλίας. Στόχος του, πέρα από την ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων 2ης και 3ης γενιάς είναι και η ενσωμάτωση των ελληνικών παραδόσεων στη σύγχρονη αυστραλιανή κουλτούρα και γενικότερα η προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού διακοπών στο κοινό της Αυστραλίας.