19/04/2015: Βραδιές κρητικής γαστρονομίας στη Σαγκάη

19/04/2015: Βραδιές κρητικής γαστρονομίας στη Σαγκάη


19/04/2015: Βραδιές κρητικής γαστρονομίας στη Σαγκάη

Σε μια πρωτότυπη αποκλειστική παρουσίαση της Κρητικής γαστρονομίας στην Κίνα, με την συμμετοχή σέφ και μουσικο-χορευτικού συγκροτήματος από την Κρήτη, που συνδιοργανώθηκε  από την Περιφέρεια Κρήτης, το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας, και τα Ξενοδοχεία Sheraton, Westin, δεκάδες Κινέζοι δημοσιογράφοι και πολίτες της Σαγκάης είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν μέχρι τις 19 Απριλίου με την Κρητική κουζίνα και ευρύτερα με τον πολιτισμό της νήσου. 
 
Σε ειδική συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε με την συμβολή Γραφείου Τύπου & Επικ. του ΓΠ Σαγκάης, ο σεφ κ. Γιάννης Αποστολάκης παρουσίασε χαρακτηριστικά πιάτα και συνταγές και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Στα χαρακτηριστικά και ιστορία  του Κρητικού οίνου αναφέρθηκε σε ομιλία της εκπρόσωπος της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγής κρασιού στην κινεζική αγορά Boutari (Shanghai) Wine Co. Ltd, που ήταν και ο επικοινωνιακός χορηγός της εκδήλωσης για τα ΜΜΕ.
 
Το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας συνέβαλε στην εν λόγω εκδήλωση καλύπτοντας τα αεροπορικά εισιτήρια του Σεφ από την Ελλάδα στην Κίνα και διαθέτοντας προωθητικό υλικό για τις ανάγκες της εκδήλωσης. 
 
To Γραφείο Τύπου Ελλάδας στην Σαγκάη, προσκάλεσε 20 δημοσιογράφους από επίλεκτα ΜΜΕ της πόλης, πολλά από τον χώρο της γαστρονομίας και οινογνωσίας και διέμεινε στους εκπροσώπους τους ειδικό για την εκδήλωση προωθητικό υλικό με φυλλάδια για την γαστρονομική ελληνική παράδοση, και την οινοποιητική  παραγωγή. 
 
Την εκδήλωση συντόνισε  στο σκέλος της προετοιμασίας της στην Ελλάδα η κα Μαρία Ζησούλη η οποία παρέστη επίσης στα εγκαίνια της. 
 
Εκτός εταιρείας Boutari (Shanghai) Wine Co. Ltd και της εταιρείας-αντιπροσώπου της TERRA CRETA Olive Oil S.A. στην Κίνα που προσφέρει αναμνηστικά δώρα σε πελάτες των εκδηλώσεων μετά από ειδική κλήρωση, στους λοιπούς χορηγούς της εκδήλωσης περιλαμβάνονται οι Anek Lines, Avra Imperial, Blue Star Ferries, Cavo Spada, Chania Chamber of Commerce and Industry, Giannoulis, Grand Bay, Monastiri-taverna Restaurant Chania, Santa Marina Beach, Santa Marina Plaza, Rethymnon Municipality, SeaCrete, SPA Tours & Cars, Thalassa, TERRA CRETA Olive Oil S.A., Traditional Dance Association EROFILI. 
 
Το μουσικο-χορευτικό σύνολο από το Ρέθυμνο και τα Χανιά απαρτίζεται από τους κκ. Χρ. Τζανιδάκη, Γιάννη Κόκκωνα, Όλγα Κωστάκη, Γαρυφαλιά Λεκάκη, Παντελή Γιουκάκη, και Εμ. Τζανιδάκη.