19/06/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και το «Λύκειο Επιδαύρου»

19/06/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και το «Λύκειο Επιδαύρου»


19/06/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και το «Λύκειο Επιδαύρου»

 

Υπό την αιγίδα του έθεσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού δύο από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού και συγκεκριμένα τη 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου και το «Λύκειο Επιδαύρου», το οποίο διοργανώνει για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου από τις 4 έως τις 19 Ιουλίου.

 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής ξεκίνησε το 1982 από τον τότε Γάλλο υπουργό Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, συνδέεται με την καθιέρωση της 21ης Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ενώ σήμερα πραγματοποιείται σε 22 ευρωπαϊκές χώρες. Στη φετινή διοργάνωση στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν περισσότερα από 350 μουσικά σχήματα, χορωδίες και ορχήστρες σε 136 σημεία της χώρας, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 31 μουσικά εργαστήρια και σεμινάρια. Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα μεθαύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου (Ναός Ποσειδώνα), ενώ η τελετή λήξης την Κυριακή 25 Ιουνίου στην Αρχαία Κόρινθο.

 

Το «Λύκειο Επιδαύρου» είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και φιλοδοξεί να αποτελέσει αφενός σημείο συνάντησης ηθοποιών, δραματουργών, σκηνοθετών, μουσικών, χορογράφων, θεωρητικών του θεάτρου, ανθρωπολόγων, μουσικολόγων κ.ά. και αφετέρου χώρο δημιουργικής συνύπαρξης της παράδοσης και της καινοτομίας του αρχαίου και του σύγχρονου πολιτισμού. Για το 2017, ο θεματικός άξονας τόσο για τις παραστάσεις και τις άλλες εκδηλώσεις στα δύο θέατρα της Επιδαύρου (Αρχαίο Θέατρο και Μικρό Αρχαίο Θέατρο) όσο και για τα εργαστήρια του Λυκείου είναι «Η έλευση του Ξένου», που εμπνέεται από το περιεχόμενο των αρχαίων κειμένων υπό το πρίσμα της σύγχρονης παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης.