19/07/2017: ΕΟΤ – Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στα βραβεία της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (AFTA)

19/07/2017: ΕΟΤ – Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στα βραβεία της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (AFTA)


19/07/2017: ΕΟΤ – Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στα βραβεία της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (AFTA)

 


 

Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην τελετή απονομής (Gala Dinner) των ετήσιων βραβείων (National Travel Industry Awards) της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων (Australian Federation of Travel Agents – AFTA), που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 22 Ιουλίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο (ICC), στο Darling Harbour του Σίδνεϊ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θεωρείται ως η σημαντικότερη στον τομέα του τουρισμού σε ολόκληρη την Ωκεανία, αφού συγκεντρώνει περισσότερα από 2.000 στελέχη κρατικών οργανισμών τουρισμού, τουριστικών γραφείων, εταιρειών εστίασης, αεροπορικών εταιρειών, τουριστικών σχολών, εξειδικευμένων εκδοτικών οίκων κ.λπ. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τιμάται στο θεσμό αυτόν, καθώς το 2015 συμμετείχαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το 2016 τα νησιά Φίτζι.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο χώρο υποδοχής του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου θα παρουσιάζεται το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας μέσα από video walls, μεγάλα banners, εικαστικά θέματα, αλλά και πλούσιο έντυπο πληροφοριακό και διαφημιστικό υλικό που θα διανέμεται σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο της αίθουσας, ενώ οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επισκέπτονται επίσης τον ιστότοπο του ΕΟΤ (www.visitgreece.gr) μέσω link από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Την ελληνική συμμετοχή συντονίζει η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ (Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς & Διαφήμισης) με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην αυστραλιανή πόλη.

 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η εκδήλωση συμπίπτει με την περίοδο προγραμματισμού των διακοπών από τους Αυστραλούς για τους καλοκαιρινούς μήνες (Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο), καθώς και με την έναρξη από τις 20 Ιουνίου των απευθείας δρομολογίων Αυστραλίας-Ελλάδας από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Scoot Airlines (Θυγατρικής της Singapore Airlines), η οποία έχει επιλέξει την Αθήνα ως τον πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό.