20/02/2017: Ο ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ρουμανίας ΤΤR-Romexpo

20/02/2017: Ο ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ρουμανίας ΤΤR-Romexpo


20/02/2017: Ο ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ρουμανίας ΤΤR-Romexpo

Σειρά σημαντικών συναντήσεων με τον Ρουμάνο Υπουργό Τουρισμού κ. Mircea Titus Dobre, την Yφυπουργό Cristina Ionela Tarteata, αλλά και τουριστικούς παράγοντες της Ρουμανίας, είχε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο Βουκουρέστι, όπου βρέθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ, στην διεθνή τουριστική έκθεση της Ρουμανίας ΤΤR-Romexpo, (16 -19/02/2017). 
 
Από αριστερά: Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Υπουργός Τουρισμού Ρουμανίας κ. Mίρτσα Τίτους Ντόμπρε, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Πρ/μένη Γραφείων ΕΟΤ Σερβίας και Ρουμανίας κ. Σοφία Λαζαρίδου, Πρόεδρος Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος
 
Ο Υπουργός Τουρισμού κ.Mircea Titus Dobre και η Yφυπουργός Cristina Ionela Tarteata , επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ και είχαν συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, για τις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας και Ρουμανίας στον τομέα του τουρισμού. Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε επίσης  ο Έλληνας πρέσβης στο Βουκουρέστι κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ με επιχειρηματίες, μέλη του Ελληνο-Ρουμανικού επιμελητηρίου όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών αξιοποιώντας την παρουσία και την επιρροή των ελληνικών επιχειρήσεων στην ρουμανική αγορά. Επίσης ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος πραγματοποίησε στο ελληνικό περίπτερο προγραμματισμένες επαφές με εκπροσώπους μεγάλων T.Os., την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, καθώς και δημοσιογράφους από τα πρακτορεία ειδήσεων AGERPRESS και ΝΕWS.RO, την οικονομική εφημερίδα Ζiarul Financiar, την εφημερίδα Libertatea, μεγάλα τουριστικά blogs, εξειδικευμένα τουριστικά περιοδικά και το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι B1. 
 
Ο Γ.Γ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος με το πρέσβη της Ελλάδας Βασίλη Παπαδόπουλο στο περίπτερο του ΕΟΤ
 
Κατά τις επαφές με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα εδραιώνεται ως ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός για τους Ρουμάνους και αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια αύξηση της τάξεως του 8% στις έγκαιρες κρατήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2016. Ταυτόχρονα, διαμορφώθηκε ενδιαφέρον για το άνοιγμα νέων για την ρουμανική αγορά προορισμών, όπως είναι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Σαμος, Λέσβος και Χίος, καθώς την ανάπτυξη άλλων μορφών τουρισμού όπως ο περιηγητικός, ειδικών δραστηριοτήτων και city breaks.
 
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας), συμμετείχε στην έκθεση (ΤΤR-Romexpo), με δικό του περίπτερο και συνεκθέτες την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου.
 
Νέοι-μέλη της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους και τους επισκέπτες της έκθεσης με το πρόγραμμα λαϊκών και παραδοσιακών χορών που παρουσίασαν στο ελληνικό περίπτερο.