20/03/2017: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ τα Greek Tourism Workshops σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία

20/03/2017: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ τα Greek Tourism Workshops σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία


20/03/2017: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ τα Greek Tourism Workshops σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία

 

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ διοργανώνεται στις 22 Μαρτίου στο Κουβέιτ και στις 5 Απριλίου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας τα Greek Tourism Workshops, που ως στόχο έχουν την περαιτέρω «τοποθέτηση» (positioning) του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση του brand name «Ελλάδα» και τη διεύρυνση της τουριστικής ζήτησης από τις νέες και πολλά υποσχόμενες αραβόφωνες αγορές, ειδικά στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών σε τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις και εκπροσώπους των σημαντικότερων ΜΜΕ της κάθε χώρας, ενώ παράλληλα θα διενεργηθούν Β2B επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τοπικούς T.Os και ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι απευθύνονται σε τουρίστες ιδιαιτέρως υψηλού εισοδήματος.

 

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που ο ΕΟΤ ενισχύει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς πέρσι είχε υποστηρίξει το Greek Tourism Workshop στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος είχε παραβρεθεί στο αντίστοιχο Workshop, που είχε πραγματοποιηθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, κυρώθηκε η Συμφωνία για την τουριστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κουβέιτ, ως αποτέλεσμα της κοινής επιθυμίας για ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων µέσω της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, ενώ ξεκινούν και οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Κουβέιτ. Επίσης, επισημαίνεται ότι στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας, λειτουργεί μεγάλος αριθμός T.Os, οι οποίοι εκδηλώνουν σταθερό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να παρουσιάζει ήδη από το 2016 θεαματική αύξηση εισερχόμενου τουρισμού από τη χώρα αυτή.