20/06/2018: Σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

20/06/2018: Σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ


20/06/2018: Σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Δύο σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, που εκτός από την αθλητική σημασία τους παρουσιάζουν ταυτόχρονα υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον καθώς προβάλλουν την Ελλάδα ως προνομιακό προορισμό για αθλητικό τουρισμό, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής για διαρκή ενίσχυση και ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η χώρα. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2018 στην τοξοβολία, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από την Τρίτη 26 Ιουνίου έως την Κυριακή 1η Ιουλίου και τον διεθνή κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας OCEANMAN Open Water Swimming, που θα διεξαχθεί στον όρμο του Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου.

 

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2018 στην τοξοβολία αποτελεί μια ιδιαιτέρως σημαντική διοργάνωση, καθώς πρόκειται για τον αγώνα πρόκρισης των Ευρωπαίων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Οι αγώνες, που πραγματοποιούνται και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα λάβουν χώρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο καθώς και στο Νότιο Πάρκο της πόλης και σε αυτούς θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 κορυφαίοι αθλητές της τοξοβολίας στην κατηγορία αυτή, από τουλάχιστον 40 ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Το OCEANMAN Open Water Swimming είναι διεθνής κολυμβητικός αγώνας, ο οποίος στην Ελλάδα διεξάγεται για δεύτερη χρονιά. Απευθύνεται σε κολυμβητές όλων των δυνατοτήτων, από αρχάριους μέχρι εμπειρότερους, αλλά και στην ελίτ των επαγγελματιών. Στη φετινή διοργάνωση, που αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 800 αθλητές από 35 χώρες, θα πραγματοποιηθούν αγώνες των 2 χλμ., των 5 χλμ. και των 10 χλμ. καθώς και σκυταλοδρομία. Σημειώνεται ότι στον τελικό κάθε κατηγορίας δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι πρώτοι νικητές των προηγούμενων αγώνων.