20/10/2021 – Ρόδος – Σύμη: Εκεί που το καλοκαίρι συνεχίζεται – Ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων από την Αυστρία

20/10/2021 – Ρόδος – Σύμη: Εκεί που το καλοκαίρι συνεχίζεται – Ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων από την Αυστρία


20/10/2021 – Ρόδος – Σύμη: Εκεί που το καλοκαίρι συνεχίζεται – Ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων από την Αυστρία

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Rodos-1-2021.jpg

 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Ρόδο για τη Βιέννη, οι δημοσιογράφοι εκπρόσωποι των σημαντικότερων Μέσων Ενημέρωσης της Αυστρίας που επισκέφτηκαν τη Ρόδο και τη Σύμη  από 14 έως 17 Οκτωβρίου2021.

 

Το ταξίδι εξοικείωσης διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, το Δήμο Σύμης και τη στήριξη της Austrian Airlines και στο ταξίδι συμμετείχαν δημοσιογράφοι των ΜΜΕ: Kronen Zeitung (με κυκλοφορία 1,5 εκατομ. φύλλα και μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης), Die Presse, Salzburger Nachrichten, Society, Falstaff, The Viennese Girl, TIP.

 

Το νησί του Ήλιου, των ιπποτών και της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας, συμπεριλαμβάνεται επάξια στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Ρόδου.  H Αυστρία τοποθετείται στην 6η θέση και αναλογικά του πληθυσμού της στην πρώτη θέση ως χώρα προέλευσης τουριστών στο νησί.

 

Οι Αυστριακές αερογραμμές συνδέουν τα νησιά μας με τη Βιέννη και κύριες αυστριακές πόλεις έως τέλος Οκτωβρίου 2021. Και μάλιστα με πληρότητα που αγγίζει το 98% ακόμα και τη συγκεκριμένη περίοδο. Συγκεκριμένα η Αυστρία μέσω των Αυστριακών Αερογραμμών συνδέεται με 18 ελληνικούς προορισμούς και η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας επιδιώκει την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους «άγνωστους» για το ευρύ κοινό νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς.

 

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Lindos-2021.jpg

 

Το ταξίδι

 

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, το παλάτι των Ιπποτών, η Καλλιθέα, η Λίνδος, αλλά και παραδοσιακά χωριά- όπως ο Απόλλωνας ήταν  μερικοί από τους σταθμούς του ταξιδιού. Τους προσκεκλημένους συνόδεψαν η κ. Σταυρούλα Σκαλτσή, Προϊσταμένη ΕΟΤ Αυστρίας, ο κ. Ιωάννης Ραφαλιάς Press EOT  Αυστρίας και η κ. Michaela Gruber από την Austrian Airlines.

 

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού της Ρόδου απέδειξαν για άλλη μια φορά τον άψογο επαγγελματισμό τους και τη σημασία που δίνουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του πολύπτυχου τουριστικού τους προϊόντος.  

 

Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, οι ξεχωριστές γαστρονομικές και οινικές προτάσεις και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο, συντελούν στην ανάδειξη της Ρόδου ως προορισμό που μπορεί, λόγω του εξαιρετικού κλίματος, να δέχεται επισκέπτες όλο τον χρόνο.

 

https://gnto.gov.gr/wp-content/uploads/2022/10/Symi-1-2021.jpg

 

Μια εξαίσια και ιδιαίτερη εμπειρία υπήρξε η μονοήμερη επίσκεψη της δημοσιογραφικής  ομάδας στη μοναδική Σύμη, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Με τη συνοδεία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ – Πανορμίτη και θαύμασαν τη χαρακτηριστική νεοκλασική αρχιτεκτονική του νησιού.

 

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας επιδιώκει την περαιτέρω ανάδειξη νησιών τα οποία γειτνιάζουν με brand  προορισμούς όπως η Ρόδος, που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια. Η προβολή των γειτονικών νησιών αποτελούν προστιθέμενη αξία και αναδεικνύουν το εξαιρετικό πλεονέκτημα της χώρας μας για Island hopping.