21/02/2018: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 40η IFT Βελιγραδίου 850.000 Σέρβοι τουρίστες το 2017 στην Ελλάδα

21/02/2018: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 40η IFT Βελιγραδίου 850.000 Σέρβοι τουρίστες το 2017 στην Ελλάδα


21/02/2018: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 40η IFT Βελιγραδίου 850.000 Σέρβοι τουρίστες το 2017 στην Ελλάδα

Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού IFT στο Βελιγράδι, ενόψει των εγκαινίων της 40ης IFT, που εγκαινιάζεται αύριο (22-24/02/2018) με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα. Στην έκθεση θα παραστεί και η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

 

 

Χαιρετισμός Γ.Γ. για την έκθεση IFT στο Βελιγράδι

 

«Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

 

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σας εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ως τιμώμενη χώρα σε μια ιδιαίτερα σημαντική τουριστική διοργάνωση για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης .

 

Νιώθω τιμή αλλά και συγκίνηση καθώς βρισκόμενος στην όμορφη πόλη σας εισπράττω την ζεστασιά, την έμπρακτη φιλία και αλληλεγγύη που δένει ιστορικά τους δύο λαούς μας και η οποία αποτυπώνεται μέχρι σήμερα σε σχέσεις καλής γειτονίας και αγαστής συνεργασίας σε όλους τους τομείς και συγκεκριμένα στον τομέα του τουρισμού.

 

Με ικανοποίηση υποδεχόμαστε κάθε χρόνο στην Ελλάδα ένα ολοένα αυξανόμενο αριθμό Σέρβων τουριστών που το 2017 έφτασε τις οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες (850.000) .

 

Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι παρότι οι Σέρβοι εξακολουθούν στην μεγάλη πλειοψηφία τους να προτιμούν σαν μέσο μετακίνησης και σε μεγάλο ποσοστό προορισμούς στην Βόρειο Ελλάδα, σταδιακά παρατηρείται αύξηση της αεροπορικής κίνησης από Σερβία προς Ελλάδα, τόσο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια, η οποία το 2017 ξεπέρασε το 20% σε σχέση με την αεροπορική κίνηση τον προηγούμενο χρόνο.

 

Οι επισκέπτες από την Σερβία αρχίζουν να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς, στην ενδοχώρα και τα νησιά, καθώς και τις απεριόριστες δυνατότητες δραστηριοτήτων και αναψυχής που προσφέρονται στην Ελλάδα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

 

Η Ελλάδα είναι ένας ολόκληρος κόσμος από προορισμούς με ιδιαίτερο χαρακτήρα που συνδυάζουν την μοναδική ομορφιά και τις εναλλαγές του φυσικού τοπίου με την ασφάλεια, τις αναβαθμισμένες και εξειδικευμένες υποδομές και την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.

 

 

Κοντινός, ασφαλής και φιλικός προορισμός με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, χιλιάδες νησιά και νησίδες, βουνά με σπάνια μοντέρνες πόλεις και γραφικά χωριά με ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, ήπιο κλίμα και ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο, πλούσια ιστορία και πολιτισμό, την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, ένα ξεχωριστό lifestyle, αμέτρητες γαστρονομικές απολαύσεις και επιλογές διασκέδασης και πάνω από όλα το χαμόγελο και η ανοιχτή αγκαλιά των ανθρώπων της, η Ελλάδα εμπνέει και προσκαλεί τους ταξιδιώτες από την Σερβία και όλο τον κόσμο.

 

Ωστόσο, αυτή είναι μια σχέση που λειτουργεί αμφίδρομα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Σερβία, με επίκεντρο την πρωτεύουσα της χώρας το Βελιγράδι.

 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, του οποίου προΐσταμαι είναι ο φορέας υλοποίησης της επιτυχημένης εθνικής τουριστικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπουργού, κας Έλενας Κουντουρά, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους τοπικούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις.

 

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών και ανάπτυξη συντονισμένων δράσεων κατέταξε τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα ανάμεσα στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, έναν ασφαλή προορισμό ο οποίος μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και διαφορετικές επιλογές και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και την συνεχή προτίμηση που δείχνετε προς την Ελλάδα και να σας καλέσω να εξερευνήσετε τις διαφορετικές και άγνωστες σε εσάς πτυχές της.

 

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτό το πάνελ. Εύχομαι στην φετινή διοργάνωση και σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.

 

Ευχαριστώ για την προσοχή σας».