21/02/2019: Αιγίδα του ΕΟΤ σε δύο διεθνείς αγώνες δρόμου

21/02/2019: Αιγίδα του ΕΟΤ σε δύο διεθνείς αγώνες δρόμου


21/02/2019: Αιγίδα του ΕΟΤ σε δύο διεθνείς αγώνες δρόμου

Δύο διεθνείς αγώνες δρόμου, που ενισχύουν την εικόνα της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για αθλητικό τουρισμό και συμβάλλουν έμπρακτα στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και «Τουρισμό 365 μέρες το χρόνο», έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, με σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Τσέγα. Πρόκειται για το 5o Lycabettus Run, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 10 Μαρτίου και τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Νησί των Ιπποτών την Κυριακή 14 Απριλίου.

 

 

Το 5ο Lycabettus Run διοργανώνεται από το 2015 και αποτελεί έναν εναλλακτικό αγώνα running που «εκμεταλλεύεται» το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής, καθώς διεξάγεται τόσο στην άσφαλτο σε διαδρομές των 5,5 και των 11 χλμ., όσο και στο χώμα σε διαδρομές των 4,5 και 9 χλμ., με σημείο έναρξης και τερματισμού το ξενοδοχείο Saint George Lycabettus, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay, μήκους 11 χλμ. Έως σήμερα, στον αγώνα έχουν λάβει μέρος περισσότεροι από 3.500 δρομείς, ενώ στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν κυρίως νεαροί δρομείς από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, που συνδυάζουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα με το συγκεκριμένο αθλητικό event. Σκοπός των διοργανωτών είναι η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος με στόχο την προώθηση του αθλητικού τουρισμού και την ενίσχυση του προφίλ της Αθήνας στο διεθνές κοινό.

 

 

Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, καθώς και την ενεργή στήριξη τοπικών φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτόν περισσότεροι από 2.500 δρομείς από 30 χώρες, γεγονός που τον έχει καθιερώσει ως κορυφαίο αθλητικό γεγονός όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια, τοποθετώντας την ευρύτερη περιοχή στον ευρωπαϊκό χάρτη του αθλητικού τουρισμού και συνεισφέροντας σημαντικά στην τουριστική κίνηση του νησιού κατά την Άνοιξη και λίγο πριν από την έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου.