21/03/2018: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παραλίας»

21/03/2018: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παραλίας»


21/03/2018: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παραλίας»

Photo © World Taekwondo Beach Championships

 

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου το «2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παραλίας», που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (WorldTaekwondoEurope), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η εταιρεία Sports Traveler 76 LTD. Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού, που θα εκπροσωπήσουν συνολικά 70 χώρες.

 

Σημειώνεται ότι το 2017 το «1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παραλίας», το οποίο διεξήχθη επίσης στη Ρόδο, κέρδισε τη δεύτερη θέση μεταξύ 630 δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε 180 χώρες με την καμπάνια #WhiteCard, ενώ και η Επιστημονική Επιτροπή των Μνημείων της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου του Υπουργείου Πολιτισμού τιμήθηκε με το βραβείο «Europa Nostra» για τις εργασίες αποκατάστασης στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου έλαβε χώρα η τελετή έναρξης.

 

Photo © World Taekwondo Beach Championships

 

Το «2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παραλίας» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του αθλητικού κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς περιλαμβάνεται ήδη στο επίσημο πρόγραμμα των Παναφρικανικών Αγώνων 2019 στην Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ κλιμάκιο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) θα επισκεφθεί στην Ρόδο προκειμένου να το εντάξει και στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλημάτων Παραλίας, που θα πραγματοποιηθεί το 2019 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

 

Η φετινή διοργάνωση θα καλυφθεί απευθείας από το Ολυμπιακό Κανάλι (Olympic Channel), την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και την πλατφόρμα του BBC, γεγονός που μαζί με τη διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στις 29 Απριλίου θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην προβολή του νησιού των Ιπποτών και στην καθιέρωσή του ως ενός προορισμού για αθλητικό τουρισμό υψηλών προδιαγραφών 365 ημέρες το χρόνο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Παραλίας», επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.worldtaekwondo.org/rhodes_2018/