22/01/2020 – Αύξηση 10% στις αφίξεις τουριστών από την Φινλανδία το 2020 – Δυναμική παρουσία του ΕΟΤ στην Έκθεση MATKA 2020 του Ελσίνκι

22/01/2020 – Αύξηση 10% στις αφίξεις τουριστών από την Φινλανδία το 2020 – Δυναμική παρουσία του ΕΟΤ στην Έκθεση MATKA 2020 του Ελσίνκι


22/01/2020 – Αύξηση 10% στις αφίξεις τουριστών από την Φινλανδία το 2020 – Δυναμική παρουσία του ΕΟΤ στην Έκθεση MATKA 2020 του Ελσίνκι

Νέα αύξηση 10% αναμένεται στις αφίξεις Φινλανδών τουριστών προς την Ελλάδα το 2020, μετά την άνοδο κατά 11,5% το 2019 όταν έως τις 30 Νοεμβρίου τη χώρα μας επισκέφθηκαν 322.549 Φινλανδοί. Ακόμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Φινλανδίας, το 2019 και για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου η Ελλάδα ξεπέρασε την Ισπανία σε πωλήσεις τουριστικών πακέτων, έχοντας μερίδιο 35% επί των συνολικών πωλήσεων.    

 

Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στην Έκθεση ΜΑΤΚΑ 2020.

 

Τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα προέκυψαν στη διάρκεια της Έκθεσης ΜΑΤΚΑ 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Messukeskus του Ελσίνκι από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου 2020 και στην οποία έλαβε μέρος για μία ακόμη χρονιά ο ΕΟΤ με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων με μέλη 2.000 Φινλανδούς και 18 συλλόγους, κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο Κρήτης και ξενοδοχειακή μονάδα από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Στην Έκθεση συμμετείχαν συνολικά 700 εκθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 68.000.

 

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης για ελληνικούς προορισμούς, τη στιγμή που τα θεματικά ταξίδια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στους Φινλανδούς ταξιδιώτες, οι οποίοι αγοράζουν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ταξίδι σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς της ελληνικής ενδοχώρας αλλά και σε μικρότερα νησιά.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικής, κος Παύλος Μούρμας, είχε κατ’ ιδίαν επαφές με εκπροσώπους των κυριότερων ΤΟs της χώρας, οι οποίοι διακινούν τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών από την Φινλανδία προς την Ελλάδα, όπως με τον managing director του Τ.Ο Aurinkomatkat, κο Timo Koussa, τον managing director της Detur, κο Mehmet Ahishali και στελέχη του Τ.Ο Travelco Nordic, που επιβεβαίωσαν τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό κατά την τρέχουσα χρονιά. Επίσης, ο κος Μούρμας είχε συναντήσεις με την εκπρόσωπο της Aegean Airlines Βαλτικών Χωρών,  κα Leela Lileorg, και την Υπεύθυνη Σκανδιναβίας, κα Helena Popp, όπου αποφασίσθηκε η διοργάνωση τον ερχόμενο Μάρτιο fam trip στην Αθήνα και την Πελοπόννησο για Εσθονούς και Φιλανδούς T.Os, καθώς και με Φιλανδούς δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Δημοσιογράφων Φινλανδίας, κο Eero Nokela, με σκοπό την διοργάνωση press trips σε ποικίλους ελληνικούς προορισμούς.

 

Στιγμιότυπο από την Έκθεση ΜΑΤΚΑ 2020 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Από αριστερά, ο σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης, κος Ανδρέας Κουκλινός, ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης, κος Κυριάκος Κώτσογλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία, κος Γεώργιος Αϋφαντής, ο προϊστάμενος Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικής, κος Παύλος Μούρμας, ο πρέσβης της Κύπρου στην Φινλανδία, κος Γεώργιος Ζωδιάτης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κος Εμμανουήλ Βολικάκης.

 

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν, ακόμα, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Φινλανδία, κος Γεώργιος Αϋφαντής, και ο πρέσβης της Κύπρου, κος Γεώργιος Ζωδιάτης, ενώ στο Inspiration Stage της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε παράσταση ελληνικών χωρών με τη συμμετοχή μελών της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων και προβλήθηκε το βραβευμένο προωθητικό βίντεο του ΕΟΤ «Greece: 365-Day Destination».

 

Μέλη της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων παρουσιάζουν ελληνικούς χορούς στο Inspiration Stage της Έκθεσης, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται το βραβευμένο προωθητικό βίντεο του ΕΟΤ.