22/06/2018:Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 2ο Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας

22/06/2018:Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 2ο Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας


22/06/2018:Με την αιγίδα του ΕΟΤ το 2ο Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας

Με την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών φορέων θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου το 2ο Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας.

 

 

Στόχος της διοργανώτριας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Φορέας Τουρισμού Μολύβου» που έχει σχεδιάσει τη δράση, είναι η δυναμική προβολή των ηθών και εθίμων του τρίτου μεγαλύτερου ελληνικού νησιού, μέσα από τη γαστρονομία και τα μοναδικά προϊόντα της λεσβιακής γης.

 

Εκεί που τον πρώτο λόγο έχουν τα ποιοτικά υλικά  και το πάθος των οικοτεχνιών, τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα του νησιού – η σαρδέλα, ο γλυκάνισος και η ελιά – αναδεικνύουν τα πρότυπα της Μεσογειακής διατροφής και γίνονται η αφορμή και ο λόγος για γιορτή.

 

Στις 10ημερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε οκτώ περιοχές της Λέσβου, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις κατά τόπους γεωγραφικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του νησιού, τις παραδόσεις που συνοδεύουν τη διαδικασία του φαγητού – από την παραγωγή και την οικιακή επεξεργασία μέχρι την αρχιτεκτονική των χώρων και τα τραγούδια ου τραπεζιού – και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και παράδοσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες:

http://lesvosfoodfest.com/ και http://www.theotheraegean.com/