22/09/2021 – Μεγ. Βρετανία: Η Ελλάδα ιδανικός τουριστικός προορισμός σε δεκάδες ταξιδιωτικά αφιερώματα.

22/09/2021 – Μεγ. Βρετανία: Η Ελλάδα ιδανικός τουριστικός προορισμός σε δεκάδες ταξιδιωτικά αφιερώματα.


22/09/2021 – Μεγ. Βρετανία: Η Ελλάδα ιδανικός τουριστικός προορισμός σε δεκάδες ταξιδιωτικά αφιερώματα.

Η Ελλάδα ήταν και φέτος  ένας  από τους πιο πολυσυζητημένους και αγαπημένους προορισμούς για το βρετανικό κοινό. Το αμείωτο ενδιαφέρον των Βρετανών επιβεβαιώνουν οι πολυάριθμες και αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις για τις ομορφιές της χώρας μας , καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στον έντυπο και ηλεκτρονικό Βρετανικό Τύπο. Και αυτό παρά τα προβλήματα που υπήρξαν κατά διαστήματα στα διεθνή ταξίδια λόγω υγειονομικών μέτρων.

 

 

Με την συνδρομή της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας οι Βρετανοί ταξιδιώτες ενημερώθηκαν -μόνον το καλοκαίρι -από συνολικά 27 νέα αφιερώματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας. Η πρότασή τους ήταν «Ελλάδα για διακοπές», εγκωμιάζοντας τις φυσικές ομορφιές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, την ζεστή ελληνική φιλοξενία, την αυθεντική, γευστική και υγιεινή ελληνική γαστρονομία, τον πολιτισμό μας και πλήθος άλλων θεματικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η χώρα μας για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους . Την άνοιξη που πέρασε, προηγήθηκαν άλλα 10 αφιερώματα ανεβάζοντας σε 37,τον συνολικό αριθμό των αφιερωμάτων του βρετανικού Τύπου στην Ελλάδα.

 

Αναλυτικότερα και ανά μέσο, η Ελλάδα είχε φέτος το καλοκαίρι την τιμητικής της σε:

 

1. DAILY MAIL:

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα για island hopping σε ελληνικούς προορισμούς στα Δωδεκάνησα  και συγκεκριμένα στη  Ρόδο, την  Κω, την Αστυπάλαια, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο.

https://www.dailymail.co.uk/travel/escape/article-9732477/Island-hopping-Dodecanese-youll-LOVE-holiday-Greek-beauties.html

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα για την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Πάργα, τα Σύβοτα  και την Πρέβεζα.

https://www.dailymail.co.uk/travel/escape/article-9745463/Greeces-marvellous-mainland-Fabulous-holidays-coastal-Epirus-region.html

 

 

 • Έντυπο αφιέρωμα για τα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

 

2. WORLD OF CRUISING

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα για ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο και την Πάτμο.

https://www.worldofcruising.co.uk/cruise-news/greece-holidays-greek-islands-crete-rhodes-guide-kos-where-to-go

 

3. CONDE NAST TRAVELLER

 

 

 

 

 • Δισέλιδο έντυπο αφιέρωμα για την προώθηση των  podcasts για την Ύδρα και τη Σύρο

 

 • Δισέλιδο έντυπο αφιέρωμα για τη Χαλκιδική, παραθέτοντας προτάσεις και θεματικά σημεία ενδιαφέροντος σε Κασσάνδρα, Σιθωνία και Άγιο Όρος.

 

4. FAMILY TRAVELLER

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα για οικογενειακές διακοπές όλων των γενιών (multi-gen) σε  Χαλκιδική, Κρήτη, Σάμο, Ζάκυνθο και Ρόδο  για τις multigenerational  βρετανικές οικογένειες.

https://familytraveller.com/holiday-destinations/europe/greece/multi-gen-family-holidays-in-greece/

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα σε Πάρο,  Λήμνο,  Κάλυμνο, Νάξο και Κεφαλονιά, προβάλλοντας τους ως ιδανικούς προορισμούς οικογενειακών διακοπών για τουρισμό υπαίθρου και τουρισμό περιπέτειας.

https://familytraveller.com/holiday-destinations/europe/greece/greek-island-activity-holidays/

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και τη Μύκονο – Δήλο προβάλλοντας τους ως ιδανικούς προορισμούς για πολιτιστικό τουρισμό για οικογένειες με εφήβους.

https://familytraveller.com/holiday-destinations/europe/greece/greek-island-holidays/

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα στην παραθαλάσσια Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Πάργα, την Πρέβεζα και τα Σύβοτα, καθώς και τη Λευκάδα, προβάλλοντας τους ως ιδανικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές.

https://familytraveller.com/holiday-destinations/europe/greece/family-summer-holidays-in-greece/

 

5.    WANDERLUST:

 

 • Εντυπωσιακού φορμάτ διαδικτυακό αφιέρωμα σε ένα από τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά περιοδικά στο Ην. Βασίλειο, το Wanderlust, στα νησιά του Βορ. Αιγαίου και συγκεκριμένα Λήμνο, Ικαρία, Λέσβο και Χίο, προβάλλοντας τους ως ιδανικούς προορισμούς εναλλακτικών διακοπών.

https://www.wanderlust.co.uk/discover/undiscovered-greece/content/where-to-go-in-north-aegean-greece/

 

6.    TRAVEL WEEKLY:

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα στην Ήπειρο στο σημαντικότερο trade περιοδικό του Ην. Βασιλείου Travel Weekly και συγκεκριμένα σε  Πρέβεζα, Σύβοτα και Πάργα, προβάλλοντας την περιοχή ως ιδανικό προορισμό θερινών διακοπών και ήπιων δραστηριοτήτων, αλλά και πολιτιστικού τουρισμού.

https://travelweekly.co.uk/news/travel-technology/uncover-the-beauty-of-epirus

 

7.    THE TIMES:

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα στις Σποράδες  από τους Times, ένα από τα πιο έγκριτα και δημοφιλή Μέσα στο Ην. Βασίλειο, και συγκεκριμένα σε Σκιάθο, Σκύρο, Σκόπελο και  Αλόννησο προβάλλοντας τον ξεχωριστό χαρακτήρα έκαστου νησιού.

https://www.thetimes.co.uk/travel/greek-island-holidays-aegean-sporades-mamma-mia

 

8.    NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELLER – 

 

 • Αφιέρωμα σε έντυπη και διαδικτυακή μορφή από το National Geographic Traveller στα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιθάκη και Παξούς,  με προβολή τους ως ιδανικούς προορισμούς sailing,  yachting,  island hopping και διακοπών ήπιων δραστηριοτήτων.

https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2021/07/where-to-go-island-hopping-around-the-ionian-islands

 

9. THE ΤELEGRAPH:

 

 • Ταξιδιωτικό άρθρο που προέκυψε μετά από press trip Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας με την ταξιδιωτική συντάκτρια του Vanity Fair και της Telegraph, κα Michelle Jana Chan σε  Μήλο, την Κίμωλο, την Αμοργό και τη Φολέγανδρο από τη δημοφιλή βρετανική εφημερίδα The Telegraph. Το εν λόγω ταξιδιωτικό άρθρο δημοσιεύθηκε τόσο στο έντυπο της εφημερίδας, όσο και  στον ιστότοπο της Telegraph.

https://www.telegraph.co.uk/travel/activity-and-adventure/island-hopping-journey-across-dreamy-ethereal-aegean/

 

10.WANDERLUST

 

 • Εντυπωσιακό δωδεκασέλιδο αφιέρωμα σε δεκατρείς ελληνικούς προορισμούς, φιλοξενήθηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου του Wanderlust, ενός από τα δημοφιλέστερα ταξιδιωτικά περιοδικά στο Ην. Βασίλειο. Συγκεκριμένα Πήλιο, παραθαλάσσια Ήπειρος, Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Κρήτη,  Λειψοί,  Ζάκυνθος, Ρόδος, Λήμνος, Κως, Σκιάθος, Κουφονήσια και Μήλος, προβλήθηκαν ως ιδανικοί προορισμοί για κρατήσεις στο τέλος του καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου.

 

 

 

 

11.WORLD OF CRUISING

 

 • Έντυπο δισέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου 2021 του σημαντικότερου περιοδικού διακοπών κρουαζιέρας στο Ην. Βασίλειο, World of Cruising, για ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα: Άγιος Νικόλαος Κρήτης,  Ρόδος, Κως, Κάλυμνος και  Πάτμος προβάλλονται  ως ιδανικοί προορισμοί διακοπών κρουαζιέρας.

 

 

12.SECRET ESCAPES

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα στον δημοφιλέστερο ιστότοπο κρατήσεων διακοπών πολυτελείας στο Ην. Βασίλειο, το Secret Escapes και συγκεκριμένα στο Escapes section για Ιόνια νησιά που αξίζει να ανακαλύψουν οι βρετανοί παραθεριστές υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου και ειδικότερα για την Ιθάκη, τους Παξούς, τα Κύθηρα, το Μεγανήσι και το Μαθράκι.

https://magazine.secretescapes.com/escapist/undiscovered-ionian-your-island-guide/

 

13.JET2 BLOG

 

 • Διαδικτυακό άρθρο, ως ταξιδιωτική πρόταση για τους βρετανούς παραθεριστές να επισκεφθούν και να διαμείνουν στην Πελοπόννησο, με αναφορές στη γαστρονομία της περιοχής, στα γραφικά χωριά και στις μοναδικές της παραλίες.

https://blog.jet2.com/where-to-stay-in-the-peloponnese

 

14. NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELLER

 

 • Διαδικτυακό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του δημοφιλούς National Geographic Traveller για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στη χώρα μας, προβάλλοντας πέντε ιδανικούς προορισμούς και  συγκεκριμένα το Παυλοπέτρι Πελοποννήσου, τη Ζάκυνθο, την Αμοργό, τη Θάσο και την Αλόννησο.

https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2021/07/five-of-the-best-diving-locations-in-greece

 

 • Δεύττερο διαδικτυακό αφιέρωμα στην ίδια ιστοσελίδα του δημοφιλούς National Geographic Traveller για προβολή λιγότερο γνωστών στο βρετανικό κοινό νησιών του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, συγκεκριμένα της Καρπάθου, της Νισύρου, της Καλύμνου, της Αστυπάλαιας και της Λέρου, προωθώντας τα ως ιδανικούς προορισμούς island hopping, soft adventure και πολιτιστικού τουρισμού.

https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2021/07/five-of-the-best-lesser-known-islands-in-the-dodecanese-greece

Τα εν λόγω άρθρα προσετέθησαν στο hub του NationalGeographic για τη χώρα μας, στο ακόλουθο link:

https://www.nationalgeographic.co.uk/greece-new-take-old-classic

 

15.WANDERLUST

 

 • Εντυπωσιακού φορμάτ διαδικτυακό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του Wanderlust, στη Χαλκιδική, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, για κρατήσεις στο τέλος του καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου, αλλά και ως ιδανικούς προορισμούς για θεματικές δραστηριότητες και ευεξία.

https://www.wanderlust.co.uk/discover/undiscovered-greece/content/where-to-go-in-northern-greece/

 

16.SECRET ESCAPES

 

 • Δημιουργία και εμπλουτισμός αναλυτικών διαδικτυακών άρθρων, σε μορφή οδηγού, στον δημοφιλέστερο ιστότοπο κρατήσεων διακοπών πολυτελείας στο Ην. Βασίλειο, το Secret Escapes, τα οποία προσετέθησαν στο hubτου SecretEscapesγια την Ελλάδα, προβάλλοντας τους  προορισμούς ως ακολούθως:

Αθήνα: https://m-stg.secretescapes.com/uk/2021/greece/explore/athens/

Κυκλάδες: https://m-stg.secretescapes.com/uk/2021/greece/explore/cyclades/

Κρήτη: https://m-stg.secretescapes.com/uk/2021/greece/explore/crete/

Δωδεκάνησα: https://m-stg.secretescapes.com/uk/2021/greece/explore/the-dodecanese/

Ηπειρωτική Ελλάδα: https://m-stg.secretescapes.com/uk/2021/greece/explore/the-mainland/

 

Το καλαίσθητο hub που φιλοξενεί τους οδηγούς/άρθρα για τη χώρα μας μπορείτε να το δείτε στο ακόλουθο link: https://m-stg.secretescapes.com/uk/2021/greece/

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

http://www.gnto.gov.gr/el/EOT-Ellada-Greece-Britain-Bretania-National-Geographic-Times-The-Independent-Telegraph

 

http://www.gnto.gov.gr/el/EOT-Ellada-diakopes-British-media-Daily-Mail-Guardian-%CE%95vening-%20Standard-National-Geographic-Traveller-Sunday-Telegraph-Sunday-%20Telegraph