22/10/2018: ΕΟΤ – Workshop στο Ισραήλ για τον τουρισμό στην Στερεά Ελλάδα

22/10/2018: ΕΟΤ – Workshop στο Ισραήλ για τον τουρισμό στην Στερεά Ελλάδα


22/10/2018: ΕΟΤ – Workshop στο Ισραήλ για τον τουρισμό στην Στερεά Ελλάδα

Με ξεχωριστή επιτυχία ολοκληρώθηκε το workshop για την προβολή των ιδιαίτερων τουριστικών και γαστρονομικών χαρακτηριστικών της Στερεάς Ελλάδας στο Ισραήλ, που διοργανώθηκε στις 17 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τελ Αβίβ από την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ισραήλ και την ελληνική πρεσβεία. Στο πλαίσιο του workshop, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων και των τοπικών Επιμελητηρίων παρουσίασαν σε επιλεγμένους Τ.Os και travel agents της χώρας την Περιφέρεια (Εύβοια, Ευρυτανία, Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα) και τις δυνατότητες των επισκεπτών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού (χειμερινά σπορ, ιαματικό τουρισμό, θαλάσσιο τουρισμό κ.ά), ενώ μετά την παρουσίαση έγιναν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την περαιτέρω εμπέδωση της μεταξύ τους τουριστικής συνεργασίας. Την ελληνική αποστολή συνόδευε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, όπως και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Κώστας Μπίκας.

 

Από το workshop για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας στο Ισραήλ. Διακρίνονται, από αριστερά, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ισραήλ κ. Καλπίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Μπίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μπουρμάς και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κοτζιάς.

 

Παράλληλα, από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου σε μεγάλο εμπορικό κέντρο του Τελ Αβιβ, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της γαστρονομίας της Περιφέρειας με τον σεφ Άκη Πετρετζίκη και την ομάδα του, όπου το ισραηλινό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στιγμές γνήσιας ελληνικής ατμόσφαιρας με επιλεγμένες γαστρονομικές προτάσεις και ελληνική μουσική. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η διάσημη παρουσιάστρια στο Ισραήλ Michal Ansky, της οποίας οι σχετικές αναρτήσεις στα social media έτυχαν εξαιρετικά μεγάλης απήχησης από τους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους της.  

Οι ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις των συμμετεχόντων για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής καθώς και η δημοσίευση των δράσεων σε σημαντικά έντυπα του Ισραήλ, παράλληλα με την δυναμική των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα κατά την φετινή περίοδο, δημιουργούν εξαιρετικές προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης από το Ισραήλ προς την Στερεά Ελλάδα κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.