22/11/2019: Ο Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, στην Σαγκάη

22/11/2019: Ο Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, στην Σαγκάη


22/11/2019: Ο Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, στην Σαγκάη

Με την προβολή του κλασσικού  Μαραθωνίου της Αθήνας στην Σαγκάη, έκλεισε και φέτος ο κύκλος προώθησης του αυθεντικού Μαραθώνιου διεθνώς, που έχουν   αναλάβει από κοινού τα τελευταία 14 χρόνια (από το 2006)   ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

 

 

Προηγήθηκε η προβολή του Μαραθωνίου της Αθήνας στις αντίστοιχες εκθέσεις  διοργανώσεων Μαραθωνίου σε Τελ Αβίβ (Ισραήλ) , Βιέννη (Αυστρία), Κοπενγχάγη (Δανία), Στοκχόλμη(Σουηδία), Ταλλίν ( Εσθονία) και Βαρσοβία.

 

Ενόψει της αθλητικής διοργάνωσης του Μαραθωνίου της Σαγκάης, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019,  ο Αυθεντικός Μαραθώνιος  Αθηνών και η  Ελλάδα ως ιδανικός προορισμός διακοπών, είχαν την τιμητική τους στην  Διεθνή Έκθεση της κινεζικής αθλητικής διοργάνωσης (14-16.11.2019) στον εκθεσιακό χώρο “Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center”, όπου ΕΟΤ και ΣΕΓΑΣ συμμετείχαν με περίπτερο.

 

Οι εκθέτες παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες από τους τομείς  Υγείας, Ευεξίας, Αθλητικών οργανώσεων και Αθλητικού Τουρισμού. Το ελληνικό περίπτερο, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη του ΕΟΤ,  επισκέφτηκαν χιλιάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για την μοναδικότητα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, για το πρόγραμμα προνομιακής εγγραφής και φιλοξενίας ενώ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την τουριστική προβολή της χώρας, και προβλήθηκε το film του ΕΟΤ «Greece – A 365 DAY DESTINATION».

 

 

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε στο πλαίσιο της από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ – ΕΟΤ προβολής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, ο κ. Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του θρυλικού Μαραθωνοδρόμου Στυλιανού Κυριακίδη ενώ η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Κίνας εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο κ. Χρυσόστομο Κωστή. Επισημαίνεται ότι μετά την  από κοινού σταθερή παρουσία του ΣΕΓΑΣ και του ΕΟΤ στη Σαγκάη τα τελευταία χρόνια, έγινε εφικτή η μεγάλη παρουσία συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο από την μακρινή αλλά αριθμητικά κολοσσιαία αγορά της Κίνας.  

 

 

Η αθλητική διοργάνωση «2019 Shanghai International Marathon» σημείωσε νέο ρεκόρ με την ολοκλήρωση της διαδρομής από περισσότερους των 30.000 αθλητριών – αθλητών και νικητές τον Paul Kipchumba Lonyangata στους άνδρες από την Κένυα με χρόνο 2:08:11 και  την Yebrgual Melese Arage στις γυναίκες, από την Αιθιοπία με χρόνο 2:23:19.