23/01/2017:: Έντονο το ενδιαφέρον των Φινλανδών για την Ελλάδα

23/01/2017:: Έντονο το ενδιαφέρον των Φινλανδών για την Ελλάδα


23/01/2017:: Έντονο το ενδιαφέρον των Φινλανδών για την Ελλάδα

Σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους Τ.Ο.s, που ειδικεύονται στην Ελληνική και όχι μόνον τουριστική αγορά, τον πρόεδρο των 22 Φινλανδο-Ελληνικών Συλλόγων (με πάνω από 2000 μέλη σε όλη την Φινλανδία) κ. Yrjo Viinikka αλλά και Φινλανδούς και Σκανδιναβούς δημοσιογράφους, είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο οποίος μετέβη (19-22/1/2017) στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, προκειμένου να επισκεφθεί την τουριστική Έκθεση ΜΑΤΚΑ 2017.

Στην Έκθεση, συμμετείχαν περισσότεροι από 700 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 72.000 (αριθμός αυξημένος από πέρυσι, κατά 5000, σύμφωνα με τους διοργανωτές).

 

Από αριστερά προς δεξιά: κ. Παύλος Μούρμας-Αναπληρωτής Προϊστάμενος Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας, κ. Δημήτρης Καράμπαλης, Πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος Γ.Γ.-ΕΟΤ, κα Κωνσταντίνα Καμίτση, Πρόξενος της Ελλάδας στο Ελσίνκι

 

Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ταξίδια σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και για δραστηριότητες όπως η πεζοπορία (trekking), η ενοικίαση σκαφών αναψυχής – ιστιοπλοΐα (sailing) κ.α.

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία κ. Δημήτριο Καράμπαλη και την Πρόξενο κα Κωνσταντίνα Καμίτση, με τους οποίους επισκέφθηκε στη συνέχεια το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και συνομίλησαν με τους συνεκθέτες μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στις συναντήσεις με τους Τ.Ο.s, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε την συνεχή ανάγκη πληροφόρησης των Φινλανδών για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν στην Ελλάδα, ενθάρρυνε τουριστικούς πράκτορες που έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικά προγράμματα, όπως ο αθλητικός και ο σχολικός τουρισμός και διερεύνησε μαζί τους συνέργιες για κοινές δράσεις προβολής.

 

Αριστερά ο κ. Yrjo Viinikka, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συνολικά 22 Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων και ο Γενικός Γραμματέας κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο περίπτερο (αριστερά) της Ομοσπονδίας

 

Τέλος, ο κ. Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με Σκανδιναβούς δημοσιογράφους και τουριστικούς μπλόγκερς, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τους λιγότερο γνωστούς στο εξωτερικό τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως επίσης για προορισμούς που προσφέρουν υποδομές και δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων το σκι βουνού.