23/02/2018: Με την αιγίδα ΕΟΤ ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

23/02/2018: Με την αιγίδα ΕΟΤ ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου


23/02/2018: Με την αιγίδα ΕΟΤ ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Με την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου στις 29 Απριλίου του τρέχοντος έτους, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα οι αγώνες του Ημιμαραθωνίου 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και ο αγώνας δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά.

 

Πρόκειται για σημαντικό αθλητικό γεγονός, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου, της ΔΟΠΑΡ και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Ο Μαραθώνιος διαθέτει την πιστοποίηση από την IAAF, το ΣΕΓΑΣ καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων AIMS.

 

Με τη συμμετοχή πάνω από 2.500 δρομέων από 12 χώρες του εξωτερικού, 400 εθελοντών αλλά και τη στήριξη τοπικών φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Adidas, η Aegean Airlines, η Eurobank, και η Blue Star Ferries , ο Μαραθώνιος Ρόδου έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο αθλητικό ολόκληρης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Με την επιλογή μιας εξαιρετικά ελκυστικής διαδρομής δίπλα στη θάλασσα και τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, η διοργάνωση στοχεύει να προσελκύσει το ενδιαφέρον δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τοποθετώντας το νησί στον Ευρωπαϊκό χάρτη του Αθλητικού Τουρισμού και προβάλλοντάς το ως ιδανικό τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Μαραθωνίου Ρόδου πατώντας στον υπερσύνδεσμο: https://rhodesmarathon.gr/el/