23/03/2018: TOURISM AWARDS 2018: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΕΟΤ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

23/03/2018: TOURISM AWARDS 2018: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΕΟΤ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΡΙΜΑΛΗ


23/03/2018: TOURISM AWARDS 2018: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΕΟΤ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

Τα αποτελέσματα της εθνικής τουριστικής πολιτικής που ο ΕΟΤ υλοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία τριετία, παρουσίασε ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, στην τελετή απονομής τουριστικών βραβείων Tourism Awards 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Την εκδήλωσε οργάνωσε η εταιρεία Hotel &Restaurant της Boussias Communications,υπό την αιγιδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

 

Από αριστερά: Σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού κ. Παναγιώτης Οπλοποϊός, Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευριδίκη Κουρνέτα, Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΤ κ Χαράλαμπος Καρίμαλης, Διευθυντής Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης κ. ΠέτροςΣαγάνας

 

Χαιρετισμός:

 

«Κυρίες και Κύριοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μαζί σας στην απονομή των Tourism Awards, έναν καταξιωμένο θεσμό, μία γιορτή για τον τουρισμό μας, όπου επιβραβεύουμε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που ξεχώρισαν με τις υψηλές τους επιδόσεις, τις πρωτοπόρες πρακτικές τους, την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα που παρέχουν.

 

Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Συμβάλλει ουσιαστικά και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ευημερία της Ελλάδας.

 

Σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο 365 ημέρες το χρόνο και του στρατηγικού σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, έχουμε πετύχει σημαντικά αποτελέσματα.

  • Επιμηκύναμε τη θερινή τουριστική περίοδο.
  • Θέσαμε προτεραιότητα και αναπτύξαμε τις θεματικές μορφές τουρισμού ένα κεφάλαιο αναξιοποίητο στο παρελθόν.
  • Προωθήσαμε νέους ελληνικούς προορισμούς, ώστε τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη να διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα.
  • Ανοίξαμε νέες αγορές αγορών επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης και
  • Δημιουργήσαμε το πλαίσιο για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 

Στα τρία αυτά χρόνια εφαρμογής της τουριστικής πολιτικής μας, ο τουρισμός έχει καταγράψει τις διαδοχικά τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 7 έως 10% ετησίως, υψηλότερους του παγκόσμιου μέσου όρου.

 

Ξεπεράσαμε το 2017 τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες, με αύξηση 10% στις διεθνείς αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα και σε όλα τα τουριστικά μεγέθη.

 

Το 2018 έχει ξεκινήσει με διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις. Με τη θετική αυτή δυναμική που παρουσιάζει, έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μία νέα-χρονιά ρεκόρ.

 

O ΕΟΤ, ως ο αρμόδιος εθνικός φορέας έχει υλοποιήσει ένα πολύ αποτελεσματικό πρόγραμμα επικοινωνίας στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, σε εφαρμογή των κεντρικών στρατηγικών κατευθύνσεων.

 

Συμμετέχουμε δυναμικά στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, με πρωτιές και διακρίσεις για τα περίπτερά μας. Το σποτ που δημιουργήσαμε για την Ελλάδα “Greece A 365-Day destination” κερδίζει συνεχώς βραβεία σε διεθνές επίπεδο.

 

Ψηφίστηκε ως το κορυφαίο βίντεο ευρωπαϊκού προορισμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ, και το πρώτο βραβείο ευρωπαϊκού προορισμού και δεύτερου παγκόσμιου στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών του Βερoλίνου. Υλοποιούμε πολύ στοχευμένη μεικτή διαφήμιση και συνδιαφήμιση. Έχουμε ενισχυμένη παρουσία στις παγκόσμιες ψηφιακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες και δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, σε όλα τα παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκτεταμένες προωθητικές δράσεις Και επίσης διοργανώνουμε τον μεγαλύτερο αριθμό ποτέ ταξιδίων εξοικείωσης για τις αγορές στόχους.

 

Στηρίζουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες του κλάδου και τους προορισμούς σε όλη τη χώρα που εισάγουν νέες καινοτόμες πρακτικές και προϊόντα και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών. Και στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνουμε τις διοργανώσεις και τους θεσμούς που αναδεικνύουν το σημαντικό έργο που παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα στον τουρισμό μας.

 

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την αποψινή βραδιά, όπως επίσης και όλους εσάς, τον καθένα ξεχωριστά για την συμβολή σας στο κοινό μας όραμα και στόχο, ο τουρισμός – η ισχυρή αυτή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη- να συνεχίσει δυναμικά την ανοδική του πορεία τα επόμενα χρόνια.

 

Σας ευχαριστώ.»

 

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης