23/07/2018: Αιγίδα ΕΟΤ σε εκδηλώσεις με πολιτιστικό, αθλητικό και τουριστικό ενδιαφέρον

23/07/2018: Αιγίδα ΕΟΤ σε εκδηλώσεις με πολιτιστικό, αθλητικό και τουριστικό ενδιαφέρον


23/07/2018: Αιγίδα ΕΟΤ σε εκδηλώσεις με πολιτιστικό, αθλητικό και τουριστικό ενδιαφέρον

Το μουσικό φεστιβάλ «3ο Anemi Festival» που θα πραγματοποιηθεί στη Φολέγανδρο από την Πέμπτη 26 έως το Σάββατο 28 Ιουλίου και την αθλητική διοργάνωση «5ο Wave Running» η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Δέλτα του Νέστου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που έχει χαράξει το Υπουργείο Τουρισμού και η Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά. Στόχος είναι η στήριξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών μέσα από την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη καθώς και η προβολή της χώρας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, ο οποίος προσφέρει αυθεντικές θεματικές εμπειρίες με βιωματικά ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

 

Το 3ο Anemi Festival θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα της Φολεγάνδρου και στο λιμάνι του Καραβοστάση και σε αυτό θα λάβουν μέρος μερικοί από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Στόχος της διοργάνωσης είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του πανέμορφου αυτού νησιού των Κυκλάδων, με την ταυτόχρονη προώθησή του ως ενός νέου προορισμού για εναλλακτικό και ειδικότερα για συναυλιακό τουρισμό.

 

 

Το 5ο Wave Running, που θα λάβει χώρα στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Δέλτα του Νέστου σε μια διαδρομή από τον Αρχαιολογικό Χώρο των Αβδήρων έως την Κεραμωτή, αποτελείται από αγώνες δρόμου 5, 10 και 28 χλμ. και σε αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από την Ελλάδα, την Αυστρία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία κ.ά. Ο αγώνας διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος της UNESCO «Διατήρηση & Οικοτουρισμός στα παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα» και κύριος σκοπός του είναι η προβολή της περιοχής ως ιδανικού προορισμού για οικοτουρισμό με την παράλληλη ανάδειξη του ανυπέρβλητου φυσικού και πολιτιστικού αποθέματός της.