23/10/2017: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης 2017

23/10/2017: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης 2017


23/10/2017: Συμμετοχή του ΕΟΤ στη 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης 2017

Την ελληνική συμμετοχή και το εθνικό περίπτερο στην 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης 2017, που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, στήριξε ενεργά το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, παρέχοντας την ευκαιρία στους περισσότερους από 300.000 επισκέπτες της έκθεσης να ενημερωθούν για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και να προμηθευτούν έντυπο πληροφοριακό υλικό. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών για ποικίλους ελληνικούς προορισμούς επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Γερμανών ταξιδιωτών, αλλά και ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

 

Άποψη του ελληνικού περιπτέρου κατά την 69η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, με το πληροφοριακό υλικό του ΕΟΤ

 

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που έχει παράδοση 500 ετών και αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του είδους της στον κόσμο, συμμετείχαν 7.000 εκθέτες από 100 και πλέον χώρες, με τιμώμενη χώρα τη Γαλλία. Την οργάνωση της ελληνικής συμμετοχής ανέλαβε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη γερμανική πόλη και τον ΕΟΤ.

 

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στο ελληνικό περίπτερο

 

Το ελληνικό περίπτερο εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη Μαρία Ζήση, παρουσία της προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας Βίκυς Στρούμπου. Ακολούθησε το καθιερωμένο ελληνικό κοκτέιλ με την ευγενική υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ, τα έξοδα του οποίου καλύφθηκαν αποκλειστικά από χορηγούς. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε, εξάλλου, και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, στο πλαίσιο επίσημης πρόσκλησης από τη Γαλλίδα ομόλογό της Φρανσουάζ Νισέν, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την παρουσία του ΕΟΤ που εμπλούτισε την εκδοτική παρουσία της Ελλάδας.