23/10/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνές συνέδριο και κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Αμοργό

23/10/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνές συνέδριο και κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Αμοργό


23/10/2017: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνές συνέδριο και κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Αμοργό

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 30 Οκτωβρίου το «15ο Διεθνές Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό Αμοργού ΥΠΕΡΙΑ» και το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού», που διοργανώνει στο πανέμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού. Πρόκειται για σημαντικές διοργανώσεις, που έχουν καταστεί ήδη θεσμοί για την ευρύτερη περιοχή, καθώς κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτούς καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού, επιστήμονες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ενώ τις δραστηριότητές τους καλύπτουν περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως θέμα: «Ο Κινηματογράφος – Πρόκληση για την Τοπική Προβολή και Οικονομική Ανάπτυξη» και κατά τη διάρκειά τους θα εξεταστούν θέματα όπως το Film Commission ως εργαλείο έλξης για διεθνείς παραγωγές, ο ρόλος των κινηματογραφικών φεστιβάλ για διεθνή προβολή, ο κινηματογραφικός Τουρισμός στην Ελλάδα και τα νομικά και οικονομικά πλαίσια για δυνατότητα επένδυσης ενός παραγωγού στην Ελλάδα κ.ά. Επίσης, στο παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις που θα προβάλλουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αμοργού, όπως τον γαστρονομικό, τον περιπατητικό και τον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και τον τουρισμό ευεξίας.

 

Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, η προώθηση ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η ανάδειξη, μέσω των ταινιών μικρού μήκους που θα προβληθούν, ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης.