24/02/2022 – Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 7ο Lycabettus Run

24/02/2022 – Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 7ο Lycabettus Run


24/02/2022 – Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 7ο Lycabettus Run

Ο αγώνας δρόμου 7ο Lycabettus Run θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 27 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο της υποστήριξης που προσφέρει ο Οργανισμός σε δράσεις οι οποίες ενισχύουν τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό της χώρας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα.

 

 

 

Το Lycabettus Run είναι ήδη ένας καθιερωμένος θεσμός λαϊκού και μαζικού αθλητισμού της Αθήνας, στον οποίο τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν περισσότεροι από 6.000 αθλητές και αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αγώνας πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 2015, με την εξαίρεση της περσινής χρονιάς λόγω της πανδημίας, γύρω και μέσα στον καταπράσινο λόφο του Λυκαβηττού. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες σε ασφάλτινη επιφάνεια μήκους 5,5 χλμ. και 11 χλμ., αγώνες στα χωμάτινα μονοπάτια του λόφου μήκους 4,5 χλμ. και 9 χλμ., καθώς και αγώνα σκυταλοδρομίας στην άσφαλτο μήκους 11 χλμ. (2 Χ 5,5 χλμ.). Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 6ο Lycabettus Run, που διεξήχθη του 2020, απέσπασε το χάλκινο (bronze) βραβείο στην κατηγορία Running & Live Well της ενότητας Best  Sports Events στα «Sports Marketing Awards 2020».

 

 

 

 

Εξάλλου, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του την ηλεκτρονική έκδοση πολιτισμού-τουρισμού της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό (HAWCT), που θα έχει ως θέμα τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και θα βρίσκεται online από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 25 Μαρτίου. Στην ηλεκτρονική αυτή έκδοση, τα μέλη του σωματείου φωτογραφίζονται με παραδοσιακές στολές ποικίλων περιοχών της Ελλάδας, ενώ παράλληλα αναφέρονται τόσο στην ιστορική συμμετοχή κάθε τόπου στην Επανάσταση, όσο και στις φυσικές ομορφιές και το τουριστικό προϊόν που προσφέρει σήμερα στους επισκέπτες του.

 

 

Τέλος, ο ΕΟΤ στηρίζει και τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Χαραλάμπους «Ο Καπετάν Μιχάλης», βασισμένης στο ομότιτλο πολυπαινεμένο και μεταφρασμένο σε 28 γλώσσες μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, που θα πραγματοποιηθούν σε τοποθεσίες της Κρήτης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022. Η παγκόσμια αναγνώριση του συγγραφέα, η σταθερή δημοφιλία του μυθιστορήματος, αλλά και η πρωταγωνιστική παρουσία της Κρήτης στην ταινία, θα συνεισφέρουν σημαντικά στην περαιτέρω διεθνή προβολή του νησιού με την παρουσίαση της φυσικής ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής ποικιλομορφίας του, καθώς και του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα. Η ταινία θα προβληθεί στο εξωτερικό και θα συμμετάσχει σε κορυφαία διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ στις ελληνικές αίθουσες αναμένεται να κυκλοφορήσει την περίοδο των Χριστουγέννων.