24/10/2018:Ενθουσιασμένοι οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες με τα Ιόνια Νησιά. Στην Αθήνα Ελβετοί τουριστικοί πράκτορες για city break.

24/10/2018:Ενθουσιασμένοι οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες με τα Ιόνια Νησιά. Στην Αθήνα Ελβετοί τουριστικοί πράκτορες για city break.


24/10/2018:Ενθουσιασμένοι οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες με τα Ιόνια Νησιά. Στην Αθήνα Ελβετοί τουριστικοί πράκτορες για city break.

Η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος γοήτευσαν δεκαοχτώ γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε (14 έως 21/10/18) στα δύο νησιά, η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την αεροπορική εταιρεία Condor και το γερμανικό Ίδρυμα Willy Scharnow-Stiftung für Touristik.

 

Στο μεταξύ, την Αθήνα επισκέπτονται (26 με 29/12/18) άλλοι πέντε τουριστικοί πράκτορες από την Ελβετία ( Βασιλεία και Ζυρίχη) στο πλαίσιο fam trip που διοργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Αυστρίας σε συνεργασία με την Aegean Airlines και στόχο την ανάδειξη της πόλης ως city break προορισμό για το υψηλών απαιτήσεων κοινό της Ελβετίας.

 

Οι δύο νέες αυτές φθινοπωρινές δράσεις του ΕΟΤ, εντάσσονται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων, της Εθνικής και Περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού και η υπουργός κα Έλενα Κουντουρά και υλοποιεί παγκοσμίως ο ΕΟΤ με στόχο την προσέλκυση  τουρισμού στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο.

 

Στιγμιότυπο από την υποδοχή των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων.

 

Συγκεκριμένα, δεκαοκτώ συνολικά εκπρόσωποι επιλεγμένων τουριστικών πρακτορείων κυρίως της Βόρειας Γερμανίας, παρακολούθησαν ένα πυκνό και ποικίλο οκταήμερο πρόγραμμα επισκέψεων σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο ως αποτέλεσμα εκδήλωσης που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στο αεροδρόμιο του Αμβούργου με αφορμή την έναρξη απ’ ευθείας πτήσεων, Αμβούργο – Ζάκυνθος από 29/04 έως 21/10/2018.

 

Το ταξίδι ξεκίνησε με περιήγηση στα τουριστικά γνωστά αλλά και άγνωστα σημεία της Κεφαλονιάς (παραλίες Μύρτου, Πλατειάς Άμμου, Ξι, Μακρύ Γιαλού, Έμπλυση,  σπήλαιο Δρογκαράτης, Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, κατάλοιπα μνημείων διαφόρων ιστορικών εποχών, γραφικούς οικισμούς Κατελειός, Άσσος, Φισκάρδο), και συνεχίστηκε με τις αντίστοιχες ομορφιές της Ζακύνθου (Ναυάγιο, Γαλάζιες σπηλιές, Κερί, Άγιος Σώστης, Τσιλιβί και Λαγανάς), αφήνοντας κατάπληκτους τους επισκέπτες από την ποικιλομορφία των τοπίων καθώς και τα μοναδικά σε χρώμα νερά του Ιονίου.

 

Φυσική ομορφιά, βιοποικιλότητα, προστατευμένες περιβαλλοντικά ζώνες, καταπληκτικές γεύσεις, ενημερώσεις για την ελαιοπαραγωγή και την οινοπαραγωγή των νησιών και η ιδιαίτερα αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου εντυπωσίασαν τους επισκέπτες.

 

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη της ομάδας στο εντυπωσιακό Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

 

Στιγμιότυπα από την ιδιωτική επίσκεψη της ομάδας στο Ναυάγιο

 

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Ιονίων Νήσων κος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος στις πολλαπλές συναντήσεις με την ομάδα σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ζάκυνθο, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τους συμμετέχοντες σχετικά με τις πολλές και αξιόλογες ενέργειες της Περιφέρειας για την προβολή και ανάδειξη των Ιονίων Νήσων.

 

Ο κος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την ουσιαστική προσέγγιση της γερμανικής αγοράς και επεσήμανε την σημασία της αύξησης του αριθμού απευθείας πτήσεων από την Γερμανία στα αεροδρόμια των νησιών καθώς και της επανόδου των γερμανών Tour operators και των νέων συνεργασιών με τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουρισμού.

 

Στιγμιότυπο από την ομάδα των γερμανών τουριστικών πρακτόρων το τελευταίο βράδυ στην Ζάκυνθο

 

Τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, συνόδεψαν η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας , κα Αρετή Πρίνου και η συνεργάτης το Ιδρύματος Willy Scharnow-Stiftung für Touristik, κα Eva Köck.