25/04/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ η 17η Έκθεση Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show»

25/04/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ η 17η Έκθεση Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show»


25/04/2018: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ η 17η Έκθεση Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show»

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά η 17η Έκθεση Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show», που διοργανώνεται από την  Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

 

© EPA / SEBASTIEN NOGIER

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας και η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη ως προορισμού υψηλής ποιότητας για θαλάσσιο τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό και μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς, αλλά και ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά, επιδιώκεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία και σκάφη αναψυχής.

 

Στην Έκθεση έχουν προσκληθεί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί yacht brokers, καθώς και τουριστικοί πράκτορες από τις αγορές της Ρωσίας, των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, της Κίνας αλλά και του Αραβικού κόσμου, ενώ σε αυτήν θα φιλοξενηθούν πενήντα περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν εξήντα σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ (επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats), που καλύπτουν όλο το εύρος των σκαφών τα οποία διατίθενται προς ναύλωση και πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ το πρώτο θα μπορεί να το επισκεφθεί και το κοινό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές και θεματικές εκδηλώσεις, τόσο για το κοινό όσο και για τους επαγγελματίες του κλάδου.

 

Η Ελλάδα, η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και 250 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Τα 3.000 νησιά και βραχονησίδες με το εναλλασσόμενο τοπίο και η ασφάλεια που παρέχει η νησιωτική χώρα εγγυώνται την ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών, προσφέροντας παράλληλα σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τομέα αυτό.