25/04/2018:Ο ΕΟΤ στη Έκθεση In tour Expo στο Γιερεβάν της Αρμενίας.

25/04/2018:Ο ΕΟΤ στη Έκθεση In tour Expo στο Γιερεβάν της Αρμενίας.


25/04/2018:Ο ΕΟΤ στη Έκθεση In tour Expo στο Γιερεβάν της Αρμενίας.

Με τη συμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, μετά από πρόσκληση της  Κυβέρνησης της Αρμενίας,  της Επιτροπής Τουρισμού της Κυβέρνησης (State Tourism Committee) και της Ελληνικής Πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Απριλίου στο Γιερεβάν  της Αρμενίας η έκθεση «In Tour Expo».

 

Η προσέλευση του κοινού στο ελληνικό περίπτερο ήταν ιδιαίτερα ζωηρή καθόλη τη τριήμερη διάρκεια  της Έκθεσης,  επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι  η Ελλάδα είναι  η πρώτη επιλογή διακοπών για την τουριστική αγορά της Αρμενίας.

 

Από αριστερά διακρίνονται ο κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, η κα Zarmine Zeytuntsyan Head of State Tourism Committee (επικεφαλής του χαρτοφυλακίου της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό) και η κα Ναυσικά Βραΐλα, Πρέσβης της Ελλάδας στο Γιερεβάν (Αρμενία)

 

Το 2017 περισσότεροι  από 15.000 Αρμένιοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας. Πτήσεις  τσάρτερ προσγειώθηκαν στους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα την Κρήτη, Χαλκιδική, Ρόδο και Κέρκυρα. Για φέτος οι Τ.Ο’s έχουν αυξήσει σημαντικά το πτητικό τους πρόγραμμα, αύξηση που στην περίπτωση της Κρήτης φτάνει το 30%,  ενώ ταυτόχρονα έχουν προστεθεί και νέοι προορισμοί, όπως η  Κως.  Οι  Τ.Ο’s με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς υποστηρίζουν ότι για το 2018 η χρονιά θα κλείσει με περίπου 30.000 Αρμένιους επισκέπτες στην Ελλάδα.

 

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η επικεφαλής  της Κρατικής Επιτροπής  Τουρισμού (Υπουργείο Τουρισμού) της Κυβέρνησης της Αρμενίας κα Zarmine Zeytuntsyan  σύμφωνα δηλώσεις που έκανε κατά την πρώτη ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης. Η κα Zarmine Zeytuntsyan   επισκέφτηκε το Ελληνικό περίπτερο,  παρουσία της Ελληνίδας Πρέσβη κας Ναυσικάς Βραΐλα και του Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων  της Πρεσβείας κ. Γκούλιου Κωνσταντίνου.