25/07/2017: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σημαντικά πολιτιστικά φεστιβάλ σε Πάτμο και Πήλιο

25/07/2017: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σημαντικά πολιτιστικά φεστιβάλ σε Πάτμο και Πήλιο


25/07/2017: Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σημαντικά πολιτιστικά φεστιβάλ σε Πάτμο και Πήλιο

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου (Aegean Film Festival), που πραγματοποιείται στην Πάτμο από σήμερα 25 έως τις 30 Ιουλίου, υποστηρίζει ο ΕΟΤ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Τσέγα.

 

Το Φεστιβάλ δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια και στο διάστημα αυτό το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο, ενώ σε συνολικά 46 μέρες κινηματογράφου έχουν προβληθεί περισσότερες από 345 επιλεγμένες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και διεξήχθησαν ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογράφου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, καθώς εκτός των άλλων προωθεί τον πολιτιστικό τουρισμό και προβάλλει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα γενικότερα της χώρας και ειδικότερα της Πάτμου και των Δωδεκανήσων.

 

 

Παράλληλα, ο ΕΟΤ έθεσε υπό την αιγίδα του το Φεστιβάλ «Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη», που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου και την ευρύτερη περιοχή (Αγία Τριάδα, Άνω Γαζέα, Κάτω Γαζέα). Πρόκειται για Φεστιβάλ Αφήγησης που διοργανώνεται φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς ξετυλίγει τον μίτο των αφηγήσεων με άξονα τη μυθική μορφή του Κενταύρου. Στον κύκλο των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται, επίσης, θερινό σχολείο παραμυθιών, καλλιτεχνικές εκθέσεις, αφιερώματα και συζητήσεις παρουσίαση τοπικών προϊόντων, προβολές και συναυλίες.